Český rozhlas: Základní školy musí přijímat i děti s autismem, rozhodl nepravomocně soud

čtvrtek 17. března 2016 ·

Běžné základní školy musejí přijímat i autistické děti. Rozhodl o tom Okresní soud ve Vyškově, na který se obrátila rodina mladého autisty Jana z Milešovic. Chlapce odmítlo přijmout celkem 15 škol včetně spádové školy, která mu vzdělání podle nepravomocného verdiktu zajistit musí.

4 komentářů:

Zdeněk NUTZ řekl(a)...
17. března 2016 v 21:11  

Pane starosto, odvolejte se. To rozhodnutí soudu je kravina. A zveřejněte konečně doporučení z pedagogické poradny. A bude jasno. tatím jsou to bláboly...

Zdeněk Bělecký řekl(a)...
17. března 2016 v 23:16  

Tento příběh se musel odehrát na Marsu. V České republice to není možné. Přijetí žáka do školy je výkon státní správy, kterou provádí ředitel základní školy. Proti jeho rozhodnutí je odvolacím orgánem krajský úřad. Obec jako zřizovatel základní školy s tím nemá absolutně nic společného. Matka toho dítěte proto musí mít dvě negativní rozhodnutí, jedno od ředitelky a druhé od krajského úřadu. A odsouzen by musel být krajský úřad. Nebo se musel prvoinstanční soud úplně zbláznit. Nebo nežijeme v právním státě, ale v totálním bordelu. Nebo novináři lžou.

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
17. března 2016 v 23:41  

"Nebo se musel prvoinstanční soud úplně zbláznit."

A proč ne?

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Byvaly-senator-za-ODS-Alexandr-Novak-si-po-propusteni-z-vezeni-koupil-hotely-za-miliony-409476




Unknown řekl(a)...
18. března 2016 v 13:23  

Nebo začal proces zastrašování!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.