Přihlašování projektů o Cenu Karla Velikého pro mladé Evropany bylo prodlouženo do 15. února 2016!

pondělí 8. února 2016 ·

Poslední týden zbývá pro podání přihlášky do soutěže o Cenu Karla Velikého pro mladé Evropany. Je-li Vám méně než 30 let a pracujete na projektech, které prohlubují evropskou identitu a vzájemné porozumění, přihlaste svůj projekt. Celoevropští vítězové si rozdělí 10 000 eur a vítěze národního kola nemine návštěva německých Cách. Termín pro podání přihlášek je do 15. února 2016.


Ve čtvrtek 15. října 2015 byla vyhlášená soutěž o Cenu Karla Velikého pro mladé Evropany pro nadcházející rok. Podeváté tak bude udělena mladým lidem, kteří vytvářejí projekty na podporu porozumění mezi lidmi z různých evropských zemí. Cenu Karla Velikého pro mladé Evropany organizuje Evropský parlament společně s Mezinárodní nadací ceny Karla Velikého v Cáchách a od roku 2008 je každoročně udělovaná projektům, na kterých se podílejí mladí lidé ve věku od 16 do 30 let. Jde tak o rozšíření Ceny Karla Velikého, kterou nadace uděluje už od roku 1949 za přínos k evropské integraci, a mezi jejími nositeli byl v roce 1991 i bývalý český prezident Václav Havel.

Vítězné projekty by měly sloužit jako vzor pro mladé lidi žijící v Evropě a nabízet praktické příklady Evropanů žijících spolu jako jedna komunita.

V minulých ročnících tak byly oceněny výměnné programy pro mládež i umělecké a internetové projekty s evropským rozměrem.

Odměna v hodnotě 10 000€

Tři vítězné projekty, zvolené z 28 projektů nominovaných národními porotami jednotlivých členských zemí EU, budou odměněny sumou ve výši 5 000€, 3 000€ a 2 000€. Jejich zástupci budou na podzim příštího roku pozváni k návštěvě Evropského parlamentu v Bruselu či Štrasburku.

Zástupci 28 projektů nominovaných národními porotami v jednotlivých členských státech EU obdrží pozvání na slavnostní ceremoniál předání Ceny Karla Velikého pro mladé Evropany, který se uskuteční 3. května 2016 v Cáchách.

Vítězové v roce 2015

V roce 2015 získal první místo Ceny Karla Velikého pro mladé, udělované 12. května 2015 na Univerzitě v Cáchách, lucemburský twitterový projekt @RealTime WW1 (První světová válka v reálném čase). Druhá cena byla udělena francouzskému projektu Fronteras - evropský hraniční projekt, a třetí místo získaly společně projekty Social Soccer Cup (Sociální fotbalový pohár) z Rakouska, Podnikání, řešení proti nezaměstnanosti z Kypru, a projekt Infoactualidad ze Španělska.

Zástupci vítězných projektů byli pozvání do Bruselu na setkání s členy Evropského parlamentu 14. a 15. října 2015.
 .

Harmonogram soutěže

  • Zahájení soutěže a online přihlašování od 15. října 2015
  • Ukončení přihlašování 15. února 2016
  • Volba 28 projektů národními porotami do 11. března 2016
  • Volba tří vítězných projektů Evropskou porotou 7. dubna 2016
  • Slavnostní ceremoniál v Cáchách 3. května 2016

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.