Přečtěte si: Šikana na průmyslovce: Situace ve třídě je klidnější, říkají místní žáci

středa 24. února 2016 ·

Ministryně školství společně s primátorkou města nenavštěvují školy každý den. Už vůbec ne kvůli šikaně. Případ dlouhodobého ponižování pedagožky ze Střední průmyslové školy v pražských Malešicích zasáhl v minulém týdnu celou republiku. Koho se dotkl naprosto zpříma, jsou žáci místní školy. Učitelé by podle nich měli mít vyšší pravomoci. Škola prý funguje dobře a situace v problémové třídě se zklidnila.


Z článku Václavy Burdové v Deník.cz vybíráme:

„Ve třídě byl bordel, pouštěli reproduktory, po paní učitelce házeli mandarinky," popsal. Sám se proto rozhodl 11. ledna celou věc nahlásit. „Štvalo mě, co se ve třídě děje. Bylo to přehnané. Jeden ze spolužáků mě dokopal, abych vedení školy předal nahrávky, proto jsme věc nahlásili," uvedl. Neposlušnost ve třídě s nimi prý jejich třídní učitel řešil už začátkem školního roku. Situace se poté na chvíli zlepšila.

Zda nakonec padnou přísnější tresty, se v současnosti řeší. „Ti kluci vypadají, že je jim to lhostejné," řekl o třech podmínečně vyloučených žácích student 3. ročníku Josef. „Jestli nejsou hloupí, tak ví, co udělali a musí toho litovat. Myslím si, že teď trpí víc, než kdyby je ze školy vyhodili," oponoval jeho spolužák Jakub. Osobně dotčené neznají.

2 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
24. února 2016 v 20:52  

teď trpí víc, než kdyby je ze školy vyhodili

Aha. Bývaly doby, že když se vyskytl hajzlík obdobného typu, pedagogický sbor mu na nějakou dobu lehce přitáhl šrouby. Pokud se robátko nesrovnalo, bylo srovnáno.
Když dnes dítka podrazí učitele, mnozí formovači charakterů mají potřebu se jim vlichotit, aby to kolegovi patřičně zasolili v naději, že jim se podobný osud vyhne. Možná že ano.

mirek vaněk řekl(a)...
25. února 2016 v 7:38  

Taková situace je na všech středních školách. Všude se najde nějaký agresor. Je jen na zřizovateli, jestli podpoří vedení školy, aby mohlo situaci řešit.
Jako svinstvo vidím odvolávání ředitele dřív, než je ukončeno řádné vyšetřování - neboli mám obavu že za odvoláním ředitele je strach co by důkladné vyšetření události ukázalo o roli zřizovatele nejen na té škole.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.