Přečtěte si: Selhal nejen prezident

pondělí 8. února 2016 ·

Nejenže studenti museli klást pouze předem napsané otázky, ale někdo je napsal tak, jako by Zemanovy postoje a názory byly a priori pravdivé a nezpochybnitelné. Škola ve Valticích dovolila, aby její studenti sehráli roli cvičených opic k Zemanově potěše. Přiznám se, že jsem nemohl uvěřit vlastním uším, když jsem si přehrával záznam části „besedy“ prezidenta Zemana se studenty Střední vinařské školy ve Valticích, který Česká televize odvysílala v rámci pořadu 168 hodin.


Z komentáře Boba Kartouse v Lidových novinách/EDUin.cz vybíráme:

Někdo krutě selhal – a nebyl to jen prezident, který stále znovu dokazuje, že nejen hranice demokracie, ale i hranice cti lze snižovat takřka donekonečna. Fatálně selhala střední škola, která dovolila, aby její studenti sehráli roli cvičených opic k potěše pošetilého prezidenta. V demokratické společnosti by neměla ředitelka, jež dovoluje zneužívání studentů k politické propagandě, nadále zůstat ředitelkou. A pokud se ocitla pod politickým tlakem, měla by to sdělit veřejně. Když si uvědomíme, že zřizovatelem střední školy ve Valticích je de facto hejtman Hašek, k podezření chybí jen krok.



8 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
8. února 2016 v 14:53  

A ten velbloud bude větší a větší, až bude největší na celém světě.

tyrjir řekl(a)...
8. února 2016 v 16:40  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
tyrjir řekl(a)...
8. února 2016 v 17:06  

Nikdo myslím nezpochybňuje, že jde z více hledisek o událost, která je podle některých dosud plně neujasněných okolností ukázkou neutěšeného stavu v některých školách a také o vcelku povrchním přístupu médií k problematice výchovy a vzdělávání. Jevů vykazujících znaky povrchního pohledu nebo manipulace v otázkách výchovy a vzdělávání je víc. Myslím, že pan Kartous je v některých z nich docela aktivním aktérem. Tím článkem v Lidových novinách myslím pan Kartous ukazuje, že účelové prohlašování domněnek za fakta je mu někdy bližší než seriózní pohled na věc. Osobně se docela těším na celkové vyznění zítřejšího televizního pořadu o vztahu "vědomostí a znalostí a o hloupnutí lidí v přemíře informací". J.Týř
Viz
http://www.eduin.cz/clanky/lidove-noviny-selhal-nejen-prezident/

Unknown řekl(a)...
8. února 2016 v 18:35  

Neselhal nikdo, nikomu se nic nestalo a nafouknutá ptákovina je jenom velká ptákovina, která má přikrýt závažnější děje probíhající v našem školství.

Pavel Doležel řekl(a)...
8. února 2016 v 19:24  

Pane Wagnere, chápu, že to může znamenat značný zásah, nicméně nebylo by možné vkládat do komentářů i blijící smajlíky?

tyrjir řekl(a)...
8. února 2016 v 20:12  

Mediálně nafouknutá marginálie zakrývající zásadnější problémy to myslím je. Otázkou je, proč se toho nafukování účastní pan Kartous. Je přece odborníkem na školství, které by mělo být apolitické. Jsem zvědav na ten zítřejší TV pořad o vzdělávání:) J.Týř

Nicka Pytlik řekl(a)...
8. února 2016 v 23:06  

Chybí už jen přehled citací pěkně na střídačku Feřtek, Kartous, Feřtek, Kartous:
'té kolektivní stupiditě' 'kteréhokoli totalitního režimu' 'se říká šlapat v h…' 'nějakého propagandistického diletanta'
Co dodat? Eduin je-elita.

tyrjir řekl(a)...
9. února 2016 v 11:57  
Tento komentář byl odstraněn autorem.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.