Přečtěte si: Budoucí prvňáci nemají kam jít, zoufale chybí školy

neděle 10. ledna 2016 ·

Babyboom míří z mateřských škol do základních. Řada měst a obcí tak před zápisy do škol řeší problém, kam nové prvňáčky vůbec umístí.


Z článku mu/Mfx v EuroZprávy.cz vybíráme:

V podobné situaci je pražský Zličín. I tady museli už letos otevřít další třídu pro prvňáčky. Museli zabrat i část družiny, tím ale narazili na své limity. "Byla bych ráda, kdyby se sem syn dostal, ale není to jisté. Je tu velký počet zájemců," říká maminka předškoláka.

Pro malé městské části jako je Zličín je stavba nové školy finančně neúnosná. Pomoci by mohl magistrát.

Nedostatek míst na základkách řeší ale více měst. Základní škola Emy Destinnové v Českých Budějovicích se kvůli nedostatku dětí uzavřela před více než 10 lety. Od září se ale znovu otevře a místo v ní najde 60 prvňáků.


Poznámka redakce: Sdílený článek je sice již měsíc starý, ale stále aktuální. Připravujeme na toto téma anketu pro zřizovatele a ředitele ZŠ.

2 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
10. ledna 2016 v 17:12  

V základních praktických školách teď bude místa víc než dost. Učit se tam může stejně jen podle rvp hlavního vzdělávacího proudu, takže žádný problém, a bude tam klid, klí-de-ček.

Unknown řekl(a)...
10. ledna 2016 v 20:57  

Tento problém prvňáčků je omezen pouze na Prahu a větší města. Jinde problém není. Tedy nepaušalizovat a nevyvolávat fámy.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.