Karel Klatovský: OfficeArena 2016 odstartovala

neděle 17. ledna 2016 ·

S úderem prvních vteřin roku 2016 symbolicky odstartoval čtvrtý ročník soutěže základních a středních škol - OfficeArena 2016. Soutěž, která je realizována ve spolupráci se Vzdělávacími centry Microsoft Partneři ve vzdělávání Česká republika a jejímž pravidelným generálním partnerem je společnost Microsoft s.r.o. navazuje na velmi úspěšné předchozí ročníky, kterých se zúčastnily stovky žáků celé republiky.

Žáci a studenti si testují své technické znalosti práce s aplikacemi Microsoft Office ale i prezentační a komunikační dovednosti obhajobou své soutěžní práce. Zadání jsou vždy strukturována tak, že technická vyspělost a dobrá práce s aplikacemi je jen jednou z částí hodnocení, soutěžící vždy řeší komplexní reálný problém, snaží se jej zařadit do souvislostí, popisují jednotlivé části úkolu, stávají se organizátory, projektovými manažery, prezentátory.



Soutěž je rozdělena na dvě soutěžní kategorie – žáci základních škol a studenti středních škol. V tuto chvíli probíhá registrace škol a žáků (studentů) do soutěže a současně probíhají školní kola, registrace bude ukončena 21. 2. 2016. Školní kolo bude uzavřeno 29. 2. 2016.

Garanti soutěže následně nominují dva soutěžící do krajského kola a porota vybere ze všech nominovaných patnáct soutěžících z každé kategorie, kteří se utkají v krajském kole. Výherci z krajských kol se pak setkají na celostátním finále v Praze.

Pojďme si shrnout nejdůležitější body a data soutěže:


Zadání pro školní kola jsou zveřejněna na webu soutěže (www.soutezarena.cz), rovněž zde najdete pravidla, pokyny, popis aplikací, některé starší soutěžní práce a podobně. Webové stránky se stále doplňují a poskytují dobrý přehled o dění v soutěži a jsou i pomocníkem při praktickém řešení zadání.

Pokud jste soutěživí, máte žáky, které jste naučili vše potřebné, chcete se setkat s kolegy, chcete prezentovat sebe a svoji školu a chcete vyhrát hodnotné ceny, registrujte se na soutezarena.cz/registrace. Zasoutěžit si můžete i jen sami pro sebe. Zadání jsou připravena!

Na setkání v krajských kolech se těší organizátoři OfficeArena2016.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.