E-kniha pro vás: Jednou se zase setkáme, Sanam

čtvrtek 21. ledna 2016 ·

Kampaň Hello Czech Republic je cílena zejména na pedagogické pracovníky základních a středních škol, kteří s využitím metodiky, komiksu a filmu mohou ve svých třídách pracovat s tématy uprchlictví, identity, stereotypy či bezpečného prostředí školy. Cílem kampaně je prostřednictvím příběhů dětí uprchlíků a aktivit na ně navázaných otevřít mezi žáky diskuzi o odlišnostech, uprchlictví a předsudcích.


Komiks ke stažení v PDF



10 komentářů:

Simona CARCY řekl(a)...
21. ledna 2016 v 11:20  

Ztratila jsem dvacet minut a seznámila se s neuvěřitelným dílem podobným snad jen agitkám z padesátých let. Nikde ani zmínky o tom, že zhruba v sedmi případech hlavní hrdina s posvěcením autorů porušuje zákony. Věřím, že někdo už píše podobný materiál o našich českých bezdomovcích, opuštěných dětech, rozdělených rodinách. To by mi dávalo smysl. Tady chybí už jen předmluva od Angely a doslov od Dienstbiera.

Nicka Pytlik řekl(a)...
21. ledna 2016 v 11:44  

Otázka zní: Na kolik paněz to přišlo?
Klidně bajvoko, ale celkem.

Nicka Pytlik řekl(a)...
21. ledna 2016 v 13:12  

Peněz, samozřejmě. To je tak, když se přispívá s plnou pusou.

Předpokládám, že je už v tisku i příruka
"Kterak se chovat na návštěvě v cizí zemi, abych to nezasolil ostatním krajanům"
v arabštině, daríjštině, paštštině, urdštině, severoafrických nářečích a podobně. A také v angličtině a severských jazycích. To pro tu zlatou mládež, která si sem přijíždí každoročně vylít hlavu a zdemolovat zařízení hotelů.

Jana Karvaiová řekl(a)...
21. ledna 2016 v 13:52  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Jana Karvaiová řekl(a)...
21. ledna 2016 v 13:55  

Pokud neodstraníme příčinu imigrace, můžeme se jít s empatiemi a solidárností klouzat.Zase se hledají tzv. jednoduchá řešení. Až zde bude v Evropě hustota obyvatel 10 lidí na půl metru čtverečního, to nám všechny ty příručky budou na dvě věci..

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
21. ledna 2016 v 14:07  

Vy myslíte, že nás tu nechají bydlet?

I když, kdo by je zase živil, že? Ropa tu není...

Tajný Učitel řekl(a)...
21. ledna 2016 v 14:55  

Vy myslíte, že nás tu nechají bydlet?

Vás ne. Vlastně jsem slyšel, že v Maďarsku mají pěkné hnědé paneláky obehnané vysokým plotem s ochrankou, dobermany a minovým polem.

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
21. ledna 2016 v 16:37  

Račte si všimnout, že jak si všichni "západní demokraté" otírali hubu o Maďarsko, dělají teď přesně totéž co jim vyčítali a kdyby neměli hlavu v písku (nebo v prdeli, to je jedno), byl problém s uprchlíky daleko menší než teď.

Nicka Pytlik řekl(a)...
21. ledna 2016 v 17:06  

A na kolik peněz to přišlo, a z kterého šupliku?

Tajný Učitel řekl(a)...
22. ledna 2016 v 9:25  

Děkuji, dobrý matroš hned downloaduji a presentuji.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.