Zeměpis a fyzika jinak

úterý 24. listopadu 2015 ·

iQLANDIA chystá pro školáky od nového roku speciální Živák.


Vesmírné zemětřesení ve výuce zeměpisu a fyziky chystá liberecká iQLANDIA. Od ledna 2016 startuje ve svém Planetáriu pro žáky druhého stupně základních škol a nižších ročníků osmiletých gymnázií speciální živou show pod názvem „Země v pohybu“. Hodinový program, který má zpestřit a doplnit klasickou školní výuku, je primárně založen na interakci studentů s lektory.

„Aktuálně finalizujeme tvorbu ´Živáku´ ve spolupráci s oslovenými školami z Libereckého kraje a reakce jsou velmi pozitivní. Zpětná vazba od dětí i kantorů je pro nás důležitá. Chceme, aby si žáci přednášku nejenom užili, ale také si z ní něco odnesli. Během pořadu studentům například představíme, jak a proč vznikla Země, kde se ve známém vesmíru nachází, a řeč přijde i na to, jakým způsobem se naše planeta hýbe a jaké důsledky to má pro nás pozemšťany. A kdo ví, třeba prozradíme i nějaký ten vesmírný špíček,“ říká Lukáš Durda, vedoucí Planetária a jeden z tvůrců autorského „Živáku“.

Šedesátiminutový program je navíc doplněn o fyzikální experimenty, jejichž součástí, tak jak je v iQLANDII dobrý zvykem, se stanou i žáci.

Program je třeba si dopředu rezervovat.

Více informací na www.iQlandia.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.