Hyundai Motor podporuje technické vzdělávání mladých

úterý 24. listopadu 2015 ·

Společnost Hyundai Motor Europe a vzdělávací organizace Junior Achievement Europe (JA Europe) zahájily další ročník iniciativy Skills for the Future. V tomto školním roce se chystají oslovit více než 5 tisícovek studentů na celém kontinentu. Již čtvrtým rokem tak pokračuje spolupráce při zlepšování podnikatelských dovedností a zvyšování potenciálu mladých evropských talentů v oblasti vědy, technologií, inženýrství a matematiky.


Na evropském trhu práce trvale chybí technicky kvalifikovaní pracovníci. Studie Evropského střediska pro rozvoj odborného vzdělávání (Cedefop) zjistila, že 39 % společností v EU má potíže najít zaměstnance s těmi správnými dovednostmi. Nezisková organizace Engineering UK předpokládá, že jen ve Spojeném království chybí zhruba 55 tisíc technicky vzdělaných pracovníků.

Iniciativa Hyundai Motor Europe a JA Europe chce tento problém pomoci řešit tím, že zvyšuje kvalifikaci mladých Evropanů ještě před tím, než vstoupí na trh práce. Hyundai v Evropě každoročně vyrobí půl milionu vozů a dodává je na trh v 31 zemích. Svou stabilní pozici chce využít k podpoře rozvoje evropské ekonomiky a pomoci jí udržet konkurenceschopnost.

Během celoročního programu, studenti společně s jejich učiteli a zhruba třemi stovkami dobrovolníků z Hyundai Motor budují svoji vlastní firmu a přímo se tak učí uplatňovat své dovednosti v reálném světě. Na konci školního roku pak probíhá vyhlášení těch nejlepších projektů.

„V našem programu podporujeme studenty prostřednictvím poradenství se zaměřením zejména na oblasti udržitelnosti. Nabízíme praktické zkušenosti, které zvyšují šance mladých lidí v Evropě na slušné uplatnění," uvedl Thomas A. Schmid, provozní ředitel Hyundai Motor Europe.

V minulém ročníku představili členové vítězného týmu zařízení nazvané SoberDrive, což je alkohol tester zabudovaný do automobilového klíče. V současné době mladá firma společně s odborníky z Hyundai Motor zkoumají cesty pro uvedení vynálezu na trh.

Během posledních tří let se iniciativy Skills for the Future zúčastnilo více než 10.700 mladých lidí ve věku 15 až 18 let z odborných škol v 15 evropských zemích.






0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.