8. 12.: Diskusní setkání na téma Co si máme myslet o povinném předškolním vzdělávání, jednotných přijímačkách na střední školy a ročníkových výstupech?

pátek 27. listopadu 2015 ·

Přijďte diskutovat s náměstkem ministryně školství Stanislavem Štechem o chystaných změnách ve školství. Máme se připravit na „utahování šroubů“?


Zveme vás na diskusní setkání s názvem Akvárium, která se bude konat 8. prosince 2015 v EDUpointu na Staroměstském náměstí 4.

O chystaných legislativních změnách a záměrech, o kterých se z MŠMT průběžně dozvídáme, spolu budou diskutovat náměstek ministryně školství Stanislav Štech, ředitel ZŠ Lyčkovo náměstí Jan Korda a Zdeňka Staňková ze Svobody učení.

Akvárium je uzavřený diskusní formát, do kterého se mohou jednotlivě zapojit i další návštěvníci. Záznam z diskuse nebudeme zveřejňovat na stránkách EDUin.cz.

Akvárium se bude konat 8. prosince od 17 do 19 hodin v Edupointu, který sídlí ve Skautském Institutu, Staroměstské náměstí 4.

Více informací najdete ZDE.

9 komentářů:

Jana Karvaiová řekl(a)...
27. listopadu 2015 v 18:31  

A můžou se tu psát sprosťárny? To si totiž myslím.

tyrjir řekl(a)...
27. listopadu 2015 v 20:29  

Učitelé se v České škole mají jako v Mládkově pohádce
... Když se tatínek vrátil z města, zlá macecha bonbóny rozdělila mezi své dcery. A Maruška? Ta z nich nedostala nic. Ta si jen mohla bouchnout pytlíkem ...
... Na otázky a připomínky učitelů z České školy ke konferenci Budoucnost pro školu ... pracovníci MŠMT ani samotný pan náměstek Štech (zatím) neodpovídají. Pro eduínské aktivity si pan politický náměstek čas najde. A my si tu jen můžem bouchat dlaní do čela spolu s panem Pytlíkem?!
J. Týř

tyrjir řekl(a)...
27. listopadu 2015 v 21:16  

Myslím, že některými antiautoritativně pojatými aktivitami (viz např. aktivity pánů Kartouse a Feřteka) Eduin značně ztrácí odbornou autoritu a tím i možnost být brán jako seriózní partner českých škol, MŠMT a jím řízených organizací.
J. Týř

Unknown řekl(a)...
29. listopadu 2015 v 9:16  

Pane Týři, neztrácí, kde nic není ani čert nebere.

Nicka Pytlik řekl(a)...
29. listopadu 2015 v 23:05  

my si tu jen můžem bouchat dlaní do čela spolu s panem Pytlíkem

S Pytlikem, pane Týři, teď bouchají jiní. Poměrně nevkusně.

tyrjir řekl(a)...
30. listopadu 2015 v 0:29  

ad 29. listopadu 2015 23:05: Někdy pomůže Sudkova rada. Někdy je možné a potřebné se k věci rozhodně postavit, což zpravidla obnáší i všelijaké obtíže. Tak držím palce k dobrému rozhodnutí. J. Týř

Janek Wagner řekl(a)...
22. prosince 2015 v 16:56  

Vážený pane Týři, musím uvést na pravou míru Vaši výtku z 27. listopadu "pracovníci MŠMT ani samotný pan náměstek Štech (zatím) neodpovídají" Bohužel jsem ji přehlédl a nereagoval obratem.

S panem náměstkem Štechem jsme se již 2. prosince neformálně sešli a využijeme jeho nabídky na zodpovězení otázek z České školy. Otázky aktuálně kompletujeme a předáme mu je v nejbližších dnech. Paralelně zpracováváme záznam diskuze z 8. prosince.

tyrjir řekl(a)...
23. prosince 2015 v 18:07  

Vážený pane Wagnere, děkuji Vám za tuto zprávu. Uvidíme, jaké ty odpovědi budou. Přeji Vám a především všem diskutujícím na České škole, hezké svátky. J. Týř

Nicka Pytlik řekl(a)...
23. prosince 2015 v 19:14  

Tak držím palce k dobrému rozhodnutí.

Rozhodnutí je zásadní. Zveřejním všechno. Zápisky, poznámky, korespondenci. Všechno.
Už mne ten chlív nebaví. Nejen, že to neustává, ale je to čím dál tím chlívovatější.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.