Přečtěte si: Ministryně o facce: Kantoři jsou přetížení

úterý 6. října 2015 ·

Učitelé i široká veřejnost v těchto dnech emotivně probírají pohlavek, který uštědřil ředitel pražské ZŠ Glowackého Miroslav Koranda drzému žákovi – a také to, jaké by za to měl nést následky. Včera se k události vyjádřila také ministryně školství Kateřina Valachová, která prohlásila, že chce prozkoumat, zda kantoři nejsou přetíženi a nemohou kvůli tomu jednat zkratkovitě.


Z článku Ivany Karáskové v MF DNES vybíráme:

„Na kantory se dnes nakládá spousta úkolů. Neznám sice detaily případu, ale je pro mě impulzem k zamyšlení, zda učitelé mají při své psychicky náročné práci dostatečnou podporu. A mohu slíbit, že na to téma po vedeme vážnou debatu. Pan ředitel jistě není rád, že mu ujela ruka, a za normálních okolností by tak nereagoval. Pokud vím, situace eskalovala v souvislosti s řešením situace s jiným problémovým žákem. Ředitel byl přivolán do jídelny ke konfliktu s autistickým chlapcem,“ řekla Valachová MF DNES při včerejším zahájení 23. ročníku ankety o nejoblíbenějšího učitele Zlatý Ámos.

9 komentářů:

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
6. října 2015 v 7:56  

"Ředitel byl přivolán do jídelny ke konfliktu s autistickým chlapcem,"

Tomu pomůže inkluze - labilnější učitelé si to rovnou hodí, ostatní půjdou dělat vrátného.

Unknown řekl(a)...
6. října 2015 v 9:21  

A to ještě není inkluze v plném proudu. Potom se nebudeme stačit divit. Situace bude vypadat při podfinancovaném školství tak, že vskutku bude jedině hůř. Velká část učitelů ZŠ nebude vyhledávat jen pomoc psychologa, ale přímo psychiatra. Problém nastane tehdy, když si učitel ráno zapomene vzít příslušnou dávku antidepresiv. To neskončí jen u pohlavků, to skončí špatně!
Tedy finskou kvalitu za finské peníze. Jinak se to tady sesype jako domeček z karet.

Nicka Pytlik řekl(a)...
6. října 2015 v 9:30  

Je třeba si položit otázku, jestli má učitel obecně dostatečně účinné nástroje k bezprostřednímu zvládání krizových situací, jestli je na zvládání takových situácí připraven, a jestli k nim má v přiměřeně normální škole docházet.
A jestli totéž platí i o učitelkách.

Nicka Pytlik řekl(a)...
6. října 2015 v 9:37  

A také, jestli náhodou nejsou v běžné škole přetížené některé děti.
A v neposlední řadě a zasadně pro tento konkonrétní případ, kde byl a co dělal v době incidentu žákův asistent?

Unknown řekl(a)...
6. října 2015 v 11:55  

Před rezavým Titanikem v dáli mezi vlnami vykoukla špička ledovce.

6. B řekl(a)...
6. října 2015 v 19:09  

Nádražáci posílají lidi z dopravy povinně co dva roky do lázní. Nevzpomínám si, že by to napadlo někoho vůči kantorům (v dobách rudých či sametových). A to už mě leckdo posílal na různá místa.

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
6. října 2015 v 20:43  

To už mají v Rakousku:
"...na všech školách v Rakousku má být lázeň."

Nicka Pytlik řekl(a)...
6. října 2015 v 23:06  

"...na všech školách v Rakousku má být lázeň."

Tak ne kázeň?
To se tedy od dob Rakouska Uherska a časů Herbartových dost změnilo.

Jana Karvaiová řekl(a)...
7. října 2015 v 8:21  

No já bych napsala, kam nás ministerstvo posílá. A nejen každé dva roky, ale v poslední době skoro každý týden. Začíná to p..., ale Cimrman se zmiňuje o dolní bradě.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.