Karel Klatovský: Windows aplikace nejen pro školství - 19. díl

úterý 6. října 2015 ·

Pokračování úspěšného seriálu přináší další čtveřici zajímavých vzdělávacích aplikací pro MS Windows 8/10.


Essential Anatomy 3

První může být jen jeden. Tak přesně tak se dá charakterizovat pozice této aplikace mezi těmi, které se ve Windows Store týkají anatomie lidského těla. Prohlédněte si kompletní model lidského těla ve 3D zobrazení, ve kterém najdete více jak 4000 anatomických struktur od svalstva, nervové soustavy, žíly, tepny, dýchací soustavy a dalších. Pro zajímavá zobrazení si můžete vytvářet záložky, vyhledávat potřebné informace či zkoušet své znalosti ve vestavěných kvízech a testech.




Odkaz: https://www.microsoft.com/store/apps/9wzdncrdsl7j

Cena: 275 Kč, zkušební verze zdarma

2Day

Uživatelé Windows Phone tuto aplikaci zcela jistě znají. A protože plno úkolů mají v dnešní době i učitelé a studenti, je tu právě tato aplikace, která jim může s organizací úkolů pomoci. Ať již chcete snadnou správu nebo pokročilé GTD funkce, je 2Day to pravé.



Odkaz: https://www.microsoft.com/store/apps/9wzdncrdkr7h

Cena: 109 Kč, zkušební verze zdarma

Duolingo

Fenomén poslední doby ve výuce cizích jazyků má název Duolingo. Jedna z nejlepších aplikací z celého Windows Store se může pyšnit hodnocením 4,9 bodů, což nevyžaduje žádný další komentář. Prostě ji vyzkoušejte a přidejte se k desítkám milionů dalších uživatelů z celého světa. A co víc, je kompletně zdarma a bez reklam, což ji činí ideálním nástrojem pro využití ve školství.





Odkaz: https://www.microsoft.com/store/apps/9wzdncrcv5xn
Cena: Zdarma

Tour the Universe

Asi to ještě chvíli potrvá, než se budeme moci osobně vydat na toulky po vesmíru. A tak alespoň zkuste tuto aplikaci, která vám o planetách prozradí o dost více, než běžné učebnice. Získáte podrobné informace, detailní fotografie a především zajímavé videa a animace o jednotlivých událostech vztahujících se k dané planetě.



Odkaz: https://www.microsoft.com/store/apps/9wzdncrfj9q6
Cena: Zdarma

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.