Utajené dějiny Spojených států

pondělí 14. září 2015 ·

Poznejte odvrácenou tvář amerických dějin!


Mysleli jste, že znáte americké dějiny? Tato kniha, bořící mýty o hodných a dobrotivých Spojených státech, vás přesvědčí o opaku.

USA se v průběhu 20. století staly světovou velmocí s největší ekonomickou a vojenskou silou, inovátorem v oblasti technologií, centrem světových financí a pro mnohé kulturním a demokratickým vzorem. Ale podobně jako jiná historická impéria, i to americké bylo budováno agresivní politikou a válkami.


Oscarový režisér Oliver Stone a renomovaný historik Peter Kuznick předkládají odvážně kritický přehled nejbolestnějších (a často také málo známých) aspektů amerických dějin – od anexe Havaje a invaze na Filipíny, podpory diktátorských režimů, zákulisní politiky a pletichaření během obou horkých světových válek a následující studené války až po období tzv. války proti terorismu po 11. září 2001 s vojenskými taženími na Blízkém a Středním východě.

Tato jedinečná, často provokativní kniha nám ukazuje, jak často a daleko se během posledních sta let nechaly Spojené Státy odvést od proklamovaných demokratických hodnot.

Ohlasy na bestseller New York Times Olivera Stonea a Petera Kuznicka THE UNTOLD HISTORY OF THE UNITED STATES

„Máme toho mnoho k přemýšlení. Takový je nezbytný pohled na věc. … V sázce je, zda se Spojené státy rozhodnou stát policistou ‚Pax Americana‘, což je zaručený recept na katastrofu, anebo partnerem jiných národů na cestě k bezpečnější, spravedlivější a udržitelnější budoucnosti.“
– Exprezident Michail Gorbačov

 „Dílo plné odvahy, moudrosti a soucitu, které odolá zkoušce času. … Nelítostná kritika i vášnivý chvalozpěv na Stoneovu a Kuznickovu vlast.“
– Velvyslanec Akbar Ahmed, autor knihy The Thistle and the Drone  

„Konečně kniha, která má kuráž zpochybnit obecně přijímaný pohled na nedávné americké dějiny. … Tohle je kniha, která konečně pravdivě vypovídá o našem uplynulém století.“
 – Bill Maher, autor bestselleru New York Times The New New Rules a moderátor Real Time na HBO  

Bestseller Utajené dějiny Spojených států zakoupíte se slevou přímo od vydavatele na www.albatrosmedia.cz.

Přečtěte si ukázkovou kapitolu:

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.