Společnost AV MEDIA vyhlásila dotační program "Zapojte žáky moderními technologiemi"

čtvrtek 10. září 2015 ·

S novým školním rokem vyhlásila společnost AV MEDIA dotační program pro základní a střední školy v ČR s názvem "Zapojte žáky moderními technologiemi". Jeho účelem je podpora digitálního vzdělávání a posunu interaktivní výuky od pedagoga k žákovi. Školy tím mohou získat 80% dotaci na kurzy interaktivní výuky pro pedagogy.


Kurzy vedou učitele k efektivnímu využití digitálních nástrojů ve výuce a předávají didaktické a metodické informace. Školení mají na starosti lektoři z řad učitelů s mnohaletou praxí s interaktivní výukou a soustředí se na praktické využití technologií v každodenní výuce. Část dotace může být využita pro vzdělávání ICT koordinátorů a ICT metodiků, případně vedení škol.

„Cílem tohoto programu je systematické vzdělávání a podpora rozvoje pedagogů v oblasti interaktivní výuky s využitím moderních technologií,“ uvádí Ivana Melíšková, konzultant pro vzdělávání z AV MEDIA a doplňuje: „Každým rokem sledujeme rostoucí zájem o interaktivní metody ze strany škol, které chtějí výuku žáků zkvalitňovat. Zvyšuje se také množství žákovských zařízení ve škole, ať už tabletů, chytrých telefonů nebo notebooků, které je však třeba do výuky zapojovat řízeně a smysluplně. Z tohoto důvodu jsme se pro dotační program rozhodli.“

Dotovaná školení budou probíhat od listopadu 2015 do března 2016. Přehled kurzů je k dispozici na portálu www.veskole.cz.

Jak a kdy mohou školy požádat o dotaci?

Požádat o tuto dotaci mohou všechny základní a střední školy v Praze, na které se dotační EU projekty většinou nevztahují, i veškeré základní a střední školy na území ČR. Podmínkou pro udělení dotace je správně a kompletně vyplněná žádost, doručená do společnosti AV MEDIA do 31. 10. 2015. Dotace budou poskytovány až do vyčerpání limitu cca 200 podpořených škol. Více informací o dotačním programu naleznete zde.

O společnosti AV MEDIA, a. s.

Společnost AV MEDIA byla založena v roce 1992 a v současnosti je leaderem na poli prezentační, projekční a audiovizuální techniky v České republice. Do roku 2000 se firma soustředila především na integrace audiovizuálních řešení, postupem času však rozšiřovala své portfolio. Aktuálně nabízí audiovizuální řešení pro školy, vysoké školy, kulturní instituce, firmy, veřejnou správu, hotely a domácnosti. Zároveň nabízí i pronájem a obsluhu špičkové audiovizuální techniky pro širokou škálu různorodých akcí – od firemních školení přes korporátní kongresy, společenské akce a veletržní expozice až po venkovní projekci na budovy.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.