Přečtěte si: Třetina školního roku už za námi

pondělí 21. září 2015 ·

Školní rok má sice deset měsíců, ale staré pravidlo říká, že co se do Vánoc nenaučí, už se nenaučí.


Z komentáře Václava Klause ml. v Novinky.cz vybíráme:

Podělím se o jeden typický moment, kterého jsem byl náhodou svědkem. Žena potřebovala něco vyřídit, a tak jsem dopoledne hlídal naše batole. Počasí dost chladné, ale nepršelo – vyrazili jsme s odrážedlem do lesíka na hřiště. V lesíku na hřišti bylo asi 20 žáků (tak desetiletých) a s nimi tři učitelky nebo dvě učitelky a jedna lektorka nebo nevím. Půlka září – nejlepší čas pro učení, žáci jsou už uklidnění po prázdninách a ještě odpočatí. 9.20 – druhá hodina – nejlepší čas pro učení, kdy jsou děti již probuzené, ale ještě čerstvé. Do rozvrhů se dává matika nebo jazyky.

Žáci byli moc slušní a vychovaní a dělali tam nějaký projekt, že se vodili se zavázanýma očima po skupinkách po lese. Patrně to bylo na utužení kolektivu, čemuž odpovídalo, že dvě vyučující plusminus jen koukaly a šéfovala to ta třetí. Ale třeba to bylo něco jiného. Pak ještě než dojdou zpátky do školy (15´) možná na to padla většina dopoledne.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.