Přečtěte si: Rádio Jerevan hlásí rušení zvláštních škol

úterý 22. září 2015 ·

Nechce-li ministerstvo školství narazit, mělo by se školami lépe komunikovat.


Z článku Tomáše Feřteka v RESPEKT.cz vybíráme:

Tedy žádné praktické školy se neruší; ty domy a učitelé v nich, stejně jako většina dětí zůstanou, kde jsou. Jde jen o to, aby se jejich žáci učili podle běžného programu pro základní školu, i když je jasné, že ho některé z nich naplní jinak než většina ostatních dětí. Jak převést praktické školy do režimu běžných základních škol, to teprve musí ministerstvo vyřešit a vytvořit pro to podmínky. Protože možná bude nutné změnit zřizovatele (některé praktické školy zřizuje kraj, ne obec), možná bude třeba přijmout učitele předmětů, které se tu zatím neučily. Některé z těch škol se už na tuto cestu vydaly, jiné to čeká. A mnohé jsou proti a jejich nesouhlas a lobbing je základem onoho článku zmíněného v úvodu.



5 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
22. září 2015 v 19:00  

Jde o přesně ten druh novinářské práce, kde se novinář raději některých lidí neptá, aby se nedozvěděl věci, které mu neladí k titulku.

Zloděj křičí, chyťte zloděje! Jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet.
Fsjo ravnó, taváryšči!

žádné praktické školy se neruší; ty domy a učitelé v nich, stejně jako většina dětí zůstanou, kde jsou... Jak převést praktické školy do režimu běžných základních škol, to teprve musí ministerstvo vyřešit...

Jo, takhle!
Vinárny se neruší! Budovy i personál zůstávají. Jde jen o to, jak je převést do režimu výčepů piva. Cha! Zaplivat lokál a zaneřádit záchodky, to by nemělo dát až tak velkou práci.

krtek řekl(a)...
22. září 2015 v 21:03  

Jde jen o to, aby se jejich žáci učili podle běžného programu pro základní školu, i když je jasné, že ho některé z nich naplní jinak než většina ostatních dětí.

Ano, ano. Radio Jerevan jako vyšité. Není pravda, že se zruší praktické školy. Jen se v nich bude učit stejně jako na ostatních základních školách. A děti, kterým se budou věnovat učitelé v menším počtu a nedostatečném vzdělání, dosáhnou lepších výsledků.

Mičurin hadr.

Nicka Pytlik řekl(a)...
22. září 2015 v 21:11  

je jasné, že ho některé z nich naplní jinak

Které a jak?

Unknown řekl(a)...
22. září 2015 v 21:44  

" ty domy a učitelé v nich, stejně jako většina dětí zůstanou, kde jsou. Jde jen o to, aby se jejich žáci učili podle běžného programu pro základní školu,"

Může toto pan Feřtek zaručit? Mám obavy, že nemůže. Tím běžným programem je myšleno nové RVP ZV a tím, že se vytvoří formálně nová ZŠ, která už nebude praktická, tak se změní zřizovatel. Z kraje na obec. A je vymalováno. Obec už rozhodne o zrušení nebo nezrušení své příspěvkové organizace.

Josef Krátký řekl(a)...
23. září 2015 v 8:52  

Jakže to probíhalo v ČSR v roce 1953? V pátek 29. května 1953 ve svém rozhlasovém projevu tehdejší prezident Československa Antonín Zápotocký prohlásil: „Naše měna je pevná a měnová reforma nebude, všechno jsou to fámy, které šíří třídní nepřátelé.“
V sobotu 30. května 1953 po sedmnácté hodině předseda vlády Viliam Široký oznámil, že stávající bankovky budou platit pouze do konce měsíce.

Aby se nám dějiny tak trochu neopakovaly...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.