Slepemapy.cz: Procvičte si své znalosti zeměpisu hravou formou

středa 28. ledna 2015 ·

Online aplikace Slepemapy.cz nabízí přes padesát slepých map, na kterých si můžete procvičit znalosti států, měst, jezer, pohoří, ostrovů či provincií.


Každá slepá mapa nabízí adaptabilní procvičování - podle toho, jaké máte vědomosti, aplikace volí podobu otázek (otevřená, výběr z možností) a frekvenci opakování. Aplikace vám tak předkládá státy, jejichž procvičení je pro vás nejužitečnější.


Na základě odpovědí systém odhadne jak dobře znáte různé státy a znázorní vám mapu vašich znalostí, což vám pomůže ujasnit si, co vlastně umíte. Aplikace se učí z dat od všech uživatelů. Výběr otázek je založen na těchto datech, nikoliv na znalostech experta na zeměpis, který "ví", jestli je těžší poznat Keňu nebo Nigérii.



Slepé mapy jsou vyvíjeny na Fakultě informatiky Masarykovy univerzity, konkrétně v rámci skupiny Adaptive Learning. Mezi další projekty této skupiny patří:

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.