Ministryně školství navštíví do prosince všechny kraje

čtvrtek 3. září 2015 ·

Kateřina Valachová, ministryně školství, mládeže a tělovýchovy chce hovořit přímo v regionech s odborníky o jejich zkušenostech a potřebách v oblasti vzdělávání a sportu. Právě proto zasvětí následující tři měsíce velmi intenzivním výjezdům, během nichž navštíví všechny kraje. Již 8. září se vydá do Moravskoslezského kraje, plánovanou tour pak zakončí 4. prosince v Praze.


„Chci navázat spolupráci s krajskou i obecní reprezentací v oblasti školství, v následujících měsících s nimi budu otevřeně komunikovat hlavní priority resortu v oblasti regionálního školství, podpory inkluze, financování, rozvoje předškolního vzdělávání, podpory mládeže a sportu, dále odborného a technického vzdělávání, včetně spolupráce zaměstnavatelů a škol, případně také oblast vědy a výzkumu v daném kraji,“ vysvětluje cíl svých cest ministryně Valachová. A současně dodává: "V terénu se lépe dozvím konkrétní potřeby v daných regionech a věřím, že mi poslouží jako inspirace do další práce, včetně připomínek k legislativě, na níž pracujeme."

Pracovní návštěvy v jednotlivých krajích tvoří setkání s krajskou reprezentací odpovídající za oblast školství i se zástupci odborné veřejnosti, stejně jako návštěvy škol a školských zařízení, případně sportovních nebo zájmových zařízení.

3 komentářů:

Unknown řekl(a)...
3. září 2015 v 16:20  

kolegům na učňáku doporučuju osvědčený pedagogický trik,týden před návštěvou ministra (k nám měl přijet ministr průmyslu) na pravou část tabule napsat mrkev (mrkva) a na levou hrach,,tato dvě slova zamění dvě nejpoužívanější slova ve škole,že je to metafora nevysvětlujte, bude je to i tak bavit a ještě měsíc po návštěvě bude občas školou znít: "čekej mrkvo", "ty si ale hrach", "uhni hrachu", "ta matikařka je ale mrkva"

Unknown řekl(a)...
3. září 2015 v 16:31  

p.s. nezapomeňte ! do příslušných materiálů dopsat, že se jedná o kompetenci zdravého životního stylu,a že si žáci tímto osvojují základní ,dostupnou tuzemskou zeleninu,no nějak už to kreativně rozepíšte...

Unknown řekl(a)...
8. září 2015 v 9:16  

Doufám, že při své cestě krajem paní ministryně navštíví i některé základní školy praktické a základní školy speciální. Možná, že pak pozmění svůj názor na inkluzivní vzdělávání.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.