Přečtěte si: Valachová podpoří sport, přidá i učitelům. Je to málo, tvrdí odborník

pátek 28. srpna 2015 ·

Ministryně školství Kateřina Valachová plánuje dát příští rok 500 milionů korun na podporu sportování dětí a mládeže. Resort chce také více podporovat mládežnické organizace nebo zvýšit platy učitelům.


Z článku mth na ČeskáTelevize.cz vybíráme:

„Ve 170 školách jsme odstartovali projekt, který umožní dětem sportovat ve školních družinách. Jde především o kolektivní sporty jako například házená, volejbal nebo fotbal. Vyjednány jsou i finanční prostředky pro učitele tělocviku, kteří budou v tomto programu ohodnoceni částkou 250 korun za hodinu,“ přiblížila Valachová plány ministerstva v oblasti sportu.

Větší podporu mohou očekávat i spolky a organizace, mezi kterými Valachová zmínila skauty, pionýry, turistické oddíly či domovy mládeže. Více prostředků dá ministerstvo i pedagogickým asistentům. „Jedním z cílů ministerstva školství je, aby veškerá tíha vzdělávání a zvláštní pomoci dětem nebyla jen na učitelích,“ vysvětlila.(...)

„Všechny vlády tvrdily, že budou mít školství jako prioritu a nebyla to pravda. Ministryně Valachová svému resortu nerozumí, má nejspíš špatné poradce a navíc je netransparentní,“ kritizoval Wagner.





4 komentářů:

luboš řekl(a)...
28. srpna 2015 v 20:52  

Dříve nejlepší ministr, nyní nejoblíbenější ministryně.
Jeden za 18, druhá bez dvou za 20.
Pan Wagner měl pravdu pravdoucí.

Nicka Pytlik řekl(a)...
28. srpna 2015 v 22:07  

Ministryně Valachová svému resortu nerozumí

Takové prohlášení samo obsahuje rozumu pramálo.

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
28. srpna 2015 v 23:10  

Už jsem myslel, že to tvrdí Feřtek.

Jinak https://cs.wikipedia.org/wiki/Expert

"Výraz expert či expertka (česky specialista či specialistka nebo odborník či odbornice) označuje osobu, která má velké znalosti v nějakém konkrétním oboru. Vedle teoretických znalostí má expert i praktické zkušenosti a průběžně se v oboru dále vzdělává."

I když Wikipedie není tím "nej" zdrojem, něco na té definici je.

Jiri Janecek řekl(a)...
31. srpna 2015 v 11:19  

"Ve 170 školách jsme odstartovali projekt, který umožní dětem sportovat ve školních družinách. Jde především o kolektivní sporty jako například házená, volejbal nebo fotbal."
Na to snad jen me oblibene - to je zradlo, to je maso... A tohle vymysleji lide s platem 250+ Kc/hod?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.