Přečtěte si: Rozpočet opomněl 30 tisíc dětí, tvrdí Valachová. Babiš s ní nesouhlasí

pondělí 22. června 2015 ·

Rozpočet resortu školství by se podle návrhu ministerstva financí měl oproti loňskému roku zvýšit o 2,3 miliardy. Ministryně školství Kateřina Valachová však tvrdí, že to nestačí, neboť dětí od loňska výrazně přibylo. Bude proto třeba víc peněz na nové učitele, řekla Valachová pondělním Lidovým novinám. Ministr financí Andrej Babiš s tím však nesouhlasí.


Z článku Zdeňky Trachtové v iDNES.cz vybíráme:

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) s ní však nesouhlasí. „Navýšení počtu žáků a jejich přesuny mezi stupni vzdělávání nemusí automaticky znamenat potřebu navyšování prostředků,“ řekl LN Babiš. Nechá si prý nejprve vypracovat analýzu, zda budou noví pedagogičtí a nepedagogičtí pracovníci ve škole skutečně třeba.

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
23. června 2015 v 6:30  

Kolik ještě bude analýz, než někomu konečně dojde, že takhle to dál nejde. Školství se hodí leda tak k předvolebním slibům. Dále pak tato poslušná ovce klopýtá na konci stáda, protože pořád si myslí, že JÁ je poslední.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.