AFCSLS poskytne stipendia na program CTYOnline pro nadané studenty i ve školním roce 2015/2016

úterý 16. června 2015 ·

Program CTYOnline pokračuje! Vynikající výsledky českých středoškoláků přesvědčily nadaci American Fund for Czech and Slovak Leadership Studies (AFCSLS) poskytnout stipendia na kurzy CTYOnline Centra pro talentovanou mládež CTY americké univerzity Johns Hopkins i v příštím školním roce.


Registrace do kurzů CTYOnline probíhají od 1. června do 9. září 2015.

Znechucen postojem Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR, AFCSLS chtěl program v České republice ukončit. Nicméně nadšení studentů, jejich skvělé výsledky v kurzech CTYOnline a mezinárodních AP testech, podpora odborné i široké veřejnosti jej přesvědčily, že má smysl pokračovat. AFCSLS je navíc připraven přispět částkou 400,000 USD na založení středoevropského centra CTY, člena mezinárodní sítě CTY Johns Hopkins University v České republice, za předpokladu, že „do roka a do dne“ se k AFCSLS připojí český partner/ři a program podpoří stejnou částkou.

Záměrem AFCSLS je přenést know-how a technické zajištění provozu kurzů CTYOnline na českou půdu a tím je výrazně zlevnit. To se kvůli nezájmu MŠMT zatím nepodařilo. Program získává postupně podporu místních sponzorů, která ale zatím neumožňuje pokrytí nákladů na založení středoevropského centra CTY v České republice. Věříme však, že projekt najde pochopení včetně finanční podpory u významných organizací, které se v České republice zaměřují na zlepšení kvality vzdělání a podporují studium českých studentů na špičkových univerzitách.

„Z rozhodnutí AFCSLS jsem nadšená, zároveň se však domnívám, že vzdělávací projekty jsou pro budoucnost tak významné, že by je měl český stát financovat z vlastních zdrojů a nespoléhat na zdroje zahraniční, ať již od amerických krajanů nebo z evropských projektů. Schází systémový přístup ke vzdělaní mimořádně talentovaných studentů. CTY Johns Hopkins je v této oblasti považováno za světovou autoritu.“ uvedla Jeanne Bočková, organizátorka programu CTYOnline, Centrum pro talentovanou mládež (CTM).

Zájemci o studium v programu CTYOnline, hlaste se do podzimního semestru!

AFCSLS podpoří studenty v kurzech CTYOnline v příštím školním roce následujícím způsobem:

  • Poskytne stipendia ve výši 30% až 50% kurzovného CTYOnline
  • Poskytne sociální stipendia – studium zcela zdarma – studentům, kteří předloží “Oznámení o přiznání dávky státní sociální podpory” od svých rodičů společně s doporučením podepsaným ředitelkou/ředitelem školy.

Podmínky registrace, nabídka kurzů a kurzovné jsou zveřejněny na http://www.objevitelske-soboty.cz/cty-online.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.