UJEP-dotyk.cz: Katalog aplikací pro tablety

středa 13. května 2015 ·

V rámci realizace projektů z Výzvy 51 vzniká celá řada užitečných webů. Katalogy hodnocených aplikací pro tablety patří k nejpotřebnějším. Projekt Dotyk UJEP zajišťuje další vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti moderních dotykových technologií a jejich využití při výuce na 44 ZŠ a SŠ v Ústeckém a Libereckém kraji.

Katalog aplikací naleznete na adrese apps.dotyk.ujep.cz, informace o projektu pak na dotyk.ujep.cz.


Přidávat aplikace můžete po registraci. Kategorizace aplikací nepoužívá členění dle vzdělávacích oblastí, ale podle předmětů. Použité členění dle Typu aplikace je nesmyslné, svědčí o tom, že katalogu chybí redakční práce a schvalování přidaných aplikací je jen formální.


Aplikací je zatím zoufale málo.


2 komentářů:

Mintaka řekl(a)...
13. května 2015 v 14:36  

Další katalog je například na stránce: http://idv.cz/inspirace-pro-vyuku.html

Bohužel, také s omezenými možnostmi vyhledávání.

Zrovna v téhle oblasti by mohla zafungovat role státu/MŠMT. Obhájit a zafinancovat jednoho (odborně znalého) člověka na plný úvazek, aby takový katalog připravoval, moderoval, pomáhal doplňovat, aktualizovat a propagovat, tak by to bylo něco užitečného s ohromným pozitivním dopadem na výuku a úsporu tisíců hodin učitelů, kteří patrají naslepo.

BoBr řekl(a)...
14. května 2015 v 6:38  

Zdá se, že už jsme na evaluační web zapomněli. V dobách vrcholného SIPVZ se na něm ale pracovalo. Současná koncepce SDV mluví o reputačním systému. Jestli si chcete zavzpomínat ještě více a zasmát se, zkuste se prostřednictvím Wayback Machine podívat, jak jsme tuto věc řešili v 90. letech - http://web.archive.org/web/20010115123700/http://omicron.felk.cvut.cz/cgi-bin/charset/~bobr/bbaktvyb.html?charset=ASCII

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.