Přečtěte si: Sobotka se zbavil potíží: Chládka. Na jeho místo může dosadit ženu

čtvrtek 28. května 2015 ·

Premiér Bohuslav Sobotka navrhne odvolání ministra školství Marcela Chládka. Podle něj přestal Chládek splňovat vysoké nároky spojené s výkonem vysoké ústavní funkce člena vlády. Chládek podle deníku MF Dnes údajně šikanoval své podřízené. Sobotka chce na post ministra školství navrhnout kandidáta za ČSSD. Podle informací HN by to mohla být například Alena Gajdůšková nebo Vlasta Bohdalová.


Z článku Václava Dolejšího a Luboše Kreče v iHNed.cz vybíráme:

Podle informací HN je možnou kandidátkou na post ministryně školství bývalá místopředsedkyně strany a Senátu Alena Gajdůšková, která se v minulosti o problematiku školství zajímala, navíc je vystudovaná učitelka. V úvahu přichází také poslankyně Vlasta Bohdalová, která se vzdělávání věnuje, patří ovšem do křídla Sobotkova vnitrostranického oponenta, jihomoravského hejtmana Michala Haška.

Objevila se ale také jména Jaroslava Milnera, někdejšího náměstka exministryně školství za ČSSD Petry Buzkové, nebo prorektora Univerzity Karlovy Stanislava Štěcha.

Jasněji by mohlo být v pátek odpoledne, po druhé hodině se Sobotka sejde se svými poradci a lidmi z regionů ČSSD. Je ovšem pravděpodobné, že se premiér bude snažit najít ženu.

Teoreticky by ještě po Chládkově odchodu mohlo dojít k většímu přeskupení. O ministerstvo školství mají totiž velký zájem lidovci, pro něž se kvalita vzdělávání stala pod vedením Pavla Bělobrádka jednou z priorit. Předseda KDU‑ČSL má jako vicepremiér na starosti spřízněné oblasti vědy a výzkumu. "To je plně v kompetenci Bohuslava Sobotky a zároveň předsedy ČSSD, tak uvidíme," reagoval Bělobrádek.

2 komentářů:

Unknown řekl(a)...
29. května 2015 v 13:49  

Tu šikanovanou?

Unknown řekl(a)...
30. května 2015 v 8:51  

Jméno Jaroslava Milnera se ovšem píše německy Müllnera

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.