Přečtěte si: Proč studenti dovedou s počítači, ale matematika je nebaví?

sobota 9. května 2015 ·

O kladech i záporech současného vzdělávacího systému tentokrát nehovořili dospělí, ale zástupci dětských parlamentů z Pardubic a Chlumce nad Cidlinou společně s místopředsedkyní Senátu, ředitelkou pardubické Základní a Praktické školy Svítání Miluší Horskou.

Z článku v Hradecký.Deník.cz vybíráme:

Tablety jako součást výuky
Školy reagují na zvyšující se gramotnost snahou o větší interaktivitu učebních plánů, kterou podporuje i Ministerstvo školství projektem Tablety do škol. Myšlenka se líbí i ředitelce chlumecké školy Janě Bernartové. „Omezili jsme výuku informatiky, protože jsme zjistili, že není tolik potřebná, jako tomu bývalo dříve. Nyní se snažíme spíše zařadit elektroniku do běžného chodu vyučování, například právě koupí tabletů," dodala ředitelka základní školy.

Projekt má svoje zastánce i odpůrce
Projekt však dělí učitele i žáky na dva názorové tábory. „Chtěli bychom spíše nové skříňky než tablety, když můžeme používat vlastní notebooky. Navíc pak učitelé žákům hodně sleví z psaného projevu," řekla studentka z pardubické Základní školy Staňkova Eliška Černíková.



2 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
9. května 2015 v 22:15  

Proč studenti dovedou s počítači, ale matematika je nebaví?

Dovedou s počítači? CO!? dovedou s počítači. A studenti? A jak to spolu souvisí?
Asi jako:
Proč se psy ládují granulema, ale věšení záclon je nebaví?
Nebo tak nějak.

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
10. května 2015 v 21:43  

"Proč studenti dovedou s počítači"

CO dovedou s počítači?


Jináč třeba já umím s autem, se ženskýma, s tenisovou raketou, s hokejkou, s tygrem...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.