Přečtěte si: Ministerstvo školství zatím místo Chládka povede Marksová

pátek 29. května 2015 ·

Grémium ČSSD hledá nástupce ministra školství Marcela Chládka, kterého se premiér Bohuslav Sobotka rozhodl odvolat. České televizi řekl předseda vlády, že návrh na jeho odvolání zašle prezidentovi republiky v průběhu dne. Než strana vybere nového ministra, bude úřad prozatím řídit ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová. Sobotka zdůvodnil svůj krok nespokojeností s ministrovým chováním k podřízeným, které ve čtvrtek popsal deník Mladá fronta DNES.


Z článku mld v ČeskáTelevize.cz vybíráme:

Již v půl osmé ráno se sešly špičky ČSSD, aby se od premiéra a předsedy strany Bohuslava Sobotky dozvěděly, proč se rozhodl z vlády vyhodit Marcela Chládka – jehož přitom současně označil za "nejlepšího ministra školství za posledních deset let". Současně musí sociální demokraté vybrat nového ministra. Premiér Sobotka uvedl, že by uvítal, kdyby se do čela úřadu dostala žena.
Alespoň dočasně v čele ministerstva školství žena skutečně bude. Do vybrání trvalého Chládkova nástupce totiž premiér pověřil řízením úřadu Michaelu Marksovou (ČSSD), která je ministryní práce a sociálních věcí. Kdo ministerstvo převezme natrvalo, chce premiér Sobotka rozhodnout v průběhu příštího týdne.


8 komentářů:

Unknown řekl(a)...
29. května 2015 v 14:32  

To byl fofr.

Nicka Pytlik řekl(a)...
30. května 2015 v 0:59  

To teda byl.
Odvolat ministra a nemít nástupce, to je na odvolání předsedy vlády.

Unknown řekl(a)...
30. května 2015 v 12:55  

"Ty tlustý prase!" Denně v slzách. Co se dělo na resortu školství?
Aktualizováno 29.05. 29. května 2015, 11:11 — Autor: Lukáš Kňazovický, EuroZprávy.cz
Praha - Návrh na odvolání ministra školství Marcela Chládka má pokračování. Deníku MF Dnes se ozvala další žena, která tvrdí, že zažila Chládkovu nadvládu. Byla svědkyní šikany, křiku i zoufalství.
Kristýna Karetová pracovala na ministerstvu školství jako referentka personálního odboru pět let. Chládkovo chování, které na resortu zažila, sama označila za šikanu. "Například jsem na chodbě slyšela, jak křičel na vrchního ředitele, že je tlusté prase. Vrchní ředitel o tom se mnou pak mluvil, byl z toho úplně špatný."
"Upřímně jsem byla svědkem toho, jak lidi brečeli, každý den jsem viděla jednu jeho sekretářku ubrečenou. Na personálním oddělení jsem byla v kontaktu se všemi řediteli. Každý se bál do kabinetu ministra chodit," dodala.
V úřadu pracoval i její otec, se kterým měl Chládek údajně spor kvůli novinářům. "Otec měl kvůli tomu s panem ministrem problém. Chtěl z ministerstva odejít, obával se, že ministr kvůli tomu půjde po mně. Pracovala jsem na personálním oddělení a pana ministra jsem upozorňovala, že tátu nemůže vyhodit za to, co udělal," tvrdí bývalá zaměstnankyně.
"Pana ministra to naštvalo. Pak mi jeden z ředitelů řekl, že po něm pan ministr chtěl, aby poslal údržbáře, aby mi zkontrolovali kancelář, a pracovníky IT oddělení, aby mi zkontrolovali počítač. Prý kontrolovali i tiskárnu, co jsem kopírovala a skenovala," dodala Karetová.

To je skutečně neuvěřitelné, jaké obludy působí v politice.

Unknown řekl(a)...
30. května 2015 v 13:59  

To vypadá jako příběh z doby nevolnictví.

Tajný Učitel řekl(a)...
30. května 2015 v 15:48  

Jaký pán, taký krám.

Nicka Pytlik řekl(a)...
30. května 2015 v 21:06  

Jaký máte krám Vy, pane?

Unknown řekl(a)...
31. května 2015 v 3:53  

Pan kolega Pytlík mne vždycky rozesměje. Muž ale může mít krám, tedy obchod, leč žena může mít i krámy.

Nicka Pytlik řekl(a)...
31. května 2015 v 9:17  

'Jaké dámy, takové krámy.'
Ale ptát se radši ani nebudu...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.