Český vzdělávací inovátor Corinth zazářil v konkurenci stovek startupů z celého světa. Pomozte vyhrát v prestižní soutěži i svým hlasem!

čtvrtek 28. května 2015 ·

Český Corinth je letos nejoceňovanějším startupem ve vzdělávání pro základní a střední školy. K řadě významných ocenění by nyní rád přidal další cenu – World Cup Tech Challenge 2015. Corinth už porotce této soutěže přesvědčil a dostal se do finále. Nyní k výhře potřebuje podporu celosvětové komunity učitelů a studentů. Svým hlasem můžete český startup podpořit i vy na stránkách World Cup Tech Challenge do 3. června. Den nato se koná velké finále na konferenci Silicon Valley Forum v Kalifornii.


Aby se Corinth dostal do finále soutěže o nejinovativnější startupy, musel projít náročnou selekcí v konkurenci stovek firem z 53 zemí. 4. června se v Mountain View v Silicon Valley představí nejlepších 25. V kategorii EdTech Corinth soutěží se třemi konkurenty z Brazílie, Ruska a USA. Ukažme, že česká inovace může pomáhat ve vzdělávání po celém světě!

Corinth už letos na jaře získal jedno z neprestižnějších ocenění v branži vzdělávacích technologií. Od americké asociace The Software and Information Industry Association (SIIA) získal cenu „Most Innovative Runner-Up“ v rámci jejího renomovaného programu SIIA Innovation Incubator. SIIA je vlivnou organizací zastupující výrobce softwaru a digitálního obsahu ve Spojených státech. Kromě toho Corinth získal cenu za nejlepší aplikaci European Appcup. V červnu má před sebou vyhlášení několika dalších soutěží, včetně Tell Us Awards v Paříži.

Soutěžní video Corinthu pro World Cup Tech Challenge můžete vidět tady.

Hlasovat pro Corinth v soutěži World Cup Tech Challenge můžete tady.

PRisti, copywriteři, a nadšenci do sociálních sítí pozor! Corinth nyní hledá PR managera. Pokud chcete pracovat na pozici PR pro globálně úspěšnou firmu, čtěte více tady.

O Corinthu:

Corinth je nejoceňovanějším startupem ve vzdělávacích technologiích pro základní a střední školy v roce 2015. Česká firma vyrábí interaktivní vzdělávací obsah za použití špičkových vzdělávacích technologií jako interaktivní 3D, augmentovaná realita, mikroskopické zoom snímky, nebo 3D tisk. V současnosti jeho pomůcky používají tisíce škol, učitelů a studentů v 109 zemích. Vzdělávací obsah Corinthu je vytvořen ve spolupráci s prestižními světovými univerzitami jako je kalifornský Stanford nebo Karlova univerzita. Corinth patří mezi hlavní partnery Microsoftu ve vzdělávání. Mezi jeho dalšími partnery jsou Dell, zSpace nebo Qualcomm. Pomůcky Corinthu prezentuje také Intel jako příklad špičkové technologické inovace.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.