10. 6.: Konference Škola ALL INCLUSIVE – Novela školského zákona – 1. krok pro změnu

čtvrtek 21. května 2015 ·

Zveme na konferenci Škola ALL INCLUSIVE – Novela školského zákona – 1. krok pro změnu, která se koná ve středu 10. června 2015 od 9 hodin v Lichtenštejnském paláci, U Sovových mlýnů 506/4, Praha 1.

Jaké novinky přináší novela školského zákona v oblasti inkluzivního vzdělávání? Jsou na ně školy připraveny? Jakým způsobem je zavádět do praxe?

Nad tématy inkluzivního vzdělávání budou diskutovat ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová, ústřední školní inspektor Tomáš Zatloukal, zástupce Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a další hosté.

Moderuje Jakub Železný.

PROGRAM


9.00–10.00 ZAHÁJENÍ

Čestmír Serafín, děkan PedF UP Olomouc

Šimon Pánek, ředitel společnosti Člověk v tísni

Artemis Sakellariadis, ředitelka Centre for Studies on Inclusive Education, Bristol (UK)

Představení výstupů projektu

10.00–11.30 PANELOVÁ DISKUZE NA TÉMA „JAKÉ JSOU DALŠÍ KROKY K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM?“

Panelisté:

• Michaela Marksová – ministryně práce a sociálních věcí (MPSV)

• Tomáš Zatloukal – ústřední školní inspektor (ČŠI)

• Jan Michalík – hlavní řešitel projektu SPIV (UPOL)

• zástupce MŠMT

• další host v jednání

Moderuje Jakub Železný.

12.00–13.30 NOVELA ŠKOLSKÉHO ZÁKONA – DOPADY DO PRAXE, CO NABÍZÍ PROJEKT SPIV

13.30–14.30 OBĚD A NEFORMÁLNÍ DISKUZE

Zájemce o účast na konferenci žádáme o vyplnění přihlášky nejpozději do 29. 5. 2015.

Případné dotazy: lucie.pivonkova@clovekvtisni.cz

Účastníkům konference budou proplaceny cestovní náklady na základě doložení jízdenek. V případě potřeby bude účastníkům konference poskytnuto a uhrazeno ubytování ve dvoulůžkovém pokoji ze dne 9. 6. 2015 na 10. 6. 2015.

3 komentářů:

Jana Karvaiová řekl(a)...
21. května 2015 v 17:10  

Jo,jako třeba - jak co nejvíc snížit náklady a ještě drze tvrdit, že dáme dětem odobrnou péči. nazveme to podpůrná opatření Dodáme asistenty. K čemu? K zavazování tkaniček? Je možné,aby asistent s tímto kurzem (všimněte si požadavků na ty,co se chtějí přihlásit) pomáhal s postiženými? To je výsměch!!!!
http://www.ucitelske-listy.cz/2015/05/14-1518-2224-6-2015-kvalifikacni-kurz.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+UcitelskeListy+%28U%C4%8Ditelsk%C3%A9+listy%29

Unknown řekl(a)...
21. května 2015 v 20:20  

V zákoně je, že na asistenta pedagoga, který bude pomáhat s nácvikem hygienických návyků vychovateli, stačí jen základní vzdělání. Takto zařazený asistent je hodnocen ve 4. plat. třídě.
Zřejmě je to kurz na tuto činnost.
Moje dcera studuje PedF TUL v Liberci a současně pracuje jako asistentka u chlapce s Aspergerovým sy. Absolvovala proto i kurz pro asistenty pedagoga v Praze, který byl od konce září a končil obhajobou závěrečné práce a zkouškou minulý týden. Měla celodenní přednášky každý týden a v únoru a březnu absolvovala praxi např. v Jedličkově ústavu apod.
Bohužel, i po úspěšném absolvování kurzu je stále zařazena ve 4. platové třídě a byl jí snížen plat, ačkoliv se chlapci věnuje po celou dobu jeho rozvrhu, tj. 33 hodin týdně.
Obávám se, že takto se inkluze opravdu nedá dělat.
Bez peněz to opravdu nepůjde.

Jana Karvaiová řekl(a)...
22. května 2015 v 5:59  

A to je ono.Kvuli nedostatku penez se bude davat prednost asistentum s nizkym vzdelanimTuto polemickou otazku jsem jiz nekolikrat rozebirala treba na Eduinu.Pry vidim vse cerne. rozdmychavam blbe nalady

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.