Renesance české poezie? Česká sociální síť pro básníky Poetizer dokazuje, že ano!

středa 1. dubna 2015 ·

Nová česká sociální síť na podporu poezie, globálně nazvaná Poetizer, byla představena první jarní den na literárním podvečeru v Památníku národního písemnictví v Praze a od té doby čítá již přes 1 500 originálních básní!


"Mobilní aplikace propojuje a propaguje profesionální i amatérské básníky globálně v takové míře, kterou svět ještě nezažil. Jsem rád, že vznikla právě v České republice," vysvětluje autor aplikace Lukáš Sedláček z European Leadership and Academic Institute (ELAI). Od roku 2010 se jako výkonný ředitel zabývá projekty pro podporu vzdělávání, kreativity, podnikání, startupů a inovací.

Od spuštění aplikace se do ní zaregistrovalo již 1 000 básníků, kteří jejím prostřednictvím publikovali již 1 500 svých básní. Na Facebookovém profilu aplikace narůstají denně stovky fanoušků. „Nečekal jsem, že zájem bude takto velký – denně lidé posílají do Poetizeru tolik básní, že je ani nestíháme pročítat. Pro nás v ELAI je to důkazem, že náš projekt má smysl a že má dobře našlápnuto stát se klíčovou platformou pro básníky globálně,“ dodává Sedláček.

O Poetizeru je více na www.ELAI.cz. Mezi organizacemi, se kterými ELAI zahájila jednání o spolupráci, je The Salopian Poetry Society (Velké Británie) a 100 Thousands Poets for Change (Spojené státy americké).

1 komentářů:

Simona CARCY řekl(a)...
1. dubna 2015 v 6:47  

Nechci být výrazně negativní, ale napsat, že na portále se registrovalo tisíc básníků, je asi stejně odvážné (nehorázné), jako tvrdit, že maturovalo 80000 matematiků. Očekávala bych, že jde o 1000 začínajících autorů, ale dělat z nich hned básníky je rovno tvrzení, že Zeman je prezident.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.