Přečtěte si: Tablet pro prvňáčky zadarmo a na druhém stupni znovu, sní Chládek

čtvrtek 16. dubna 2015 ·

Žáci už nebudou nosit tašku obtěžkanou učebnicemi, ale místo toho budou mít tablet, který dostanou ve škole v první třídě. A na druhém stupni znovu. Takovou představu má ministr školství Marcel Chládek. Ve středu přinesl na vládu materiál nazvaný Dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy České republiky na období 2015-2020.



Z článku Josefa Kopeckého v iDNES.cz vybíráme:

„Moje představa je, že každý prvňáček by dostal do ruky tablet. Chtěl bych, abychom je školám nakoupili z našich prostředků,“ prohlásil ministr. Už nyní někde výuka s tabletem probíhá, ale jedná se zatím o pilotní projekt.

Na nákupy tabletů pro prvňáčky by rád Chládek použil peníze, které země může získat z Evropské unie. Podmínkou ovšem podle Chládka je, že se do projektu tabletů pro žáky místo učebnic zapojí všechny firmy, které tablety v České republice nabízejí.

„Chceme více podpořit digitalizaci českého školství. Zjednodušuji to do tabletu, aby dítě mělo možnost mít všechny pomůcky nebo učebnice právě v tabletu,“ řekl ministr. „Je třeba zajistit využívání moderních technických pomůcek,“ podpořil tuto myšlenku také předseda vlády Bohuslav Sobotka.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/tablet-pro-prvnacky-zadarmo-a-na-druhem-stupni-znovu-sni-chladek-pxj-/domaci.aspx?c=A150415_134634_domaci_kop

1 komentářů:

Jirka řekl(a)...
16. dubna 2015 v 20:29  

Pokud pošle ministerstvo i dostatek prostředků na kvalitní a bezpečné WiFi připojení, zaplatí školám řádově vyšší kapacity připojení a zabezpečení připojení k internetu, pak to můžeme zkusit.
Nejvíce mne těší, že o nabíjení a údržbu systému se budou starat sami žáci a jejich rodiče. Nefunkční zařízení bude mít stejný dopad jako zapomenutá učebnice. Snad mu spolužák nechá nakouknout. Jak budou oba pracovat, to nevím.
Pořád nevím, jak to hodnotí Hygiena. Proč nesmí být žáci celý den u mnohem ergonomicky vhodnějšího PC a celodenní používání malých tabletů nevadí?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.