Daniel Dočekal: Tablety do škol!? No, těžko. Ale už víme. kdo bude exklusivním dodavatelem tabletů pro MŠMT

čtvrtek 16. dubna 2015 ·

Tablet pro prvňáčky zadarmo a na druhém stupni znovu, sní Chládek píší na iDnes. Tyhle ministerské sny jsou většinou hodně zajímavé a neznámo proč, má zrovna MŠMT zásadně smůlu na snící ministry (či ministryně). Co navíc, rok 2020 je daleko, ale zase ne dost daleko, aby ze školství zmizely lidé, kteří ještě stále nedokáží ani napsat mail, natož použít počítač či tablet. Ale taky ne dost daleko, aby se do té doby stihly správně a zcela změnit osnovy a zajistit to, aby ty tablety opravdu k něčemu byly.


Takže jaká že je ta druhá alternativa? Ministr je chce nakoupit z "našich prostředků", takže ta druhá alternativa je dost jasná. Jako skoro u většiny věcí v posledních letech. Nemůže to dopadnout jinak, než tunel a mrhání vším, čím mrhat jde. Pro což svědčí ještě více další slova pana ministra: "Chceme více podpořit digitalizaci českého školství. Zjednodušuji to do tabletu, aby dítě mělo možnost mít všechny pomůcky nebo učebnice právě v tabletu.“.



Foto: ČTK. Snad mi prominou využití pro satiru.
Zdroj: VILIAM BUCHERT: Největší porážky: Nabubřelý ministr Chládek,
nevýrazný Prachař, Gajdůšková a TOP 09

PS: Pane ministře, pokud vaše dcera nosí tašku, co má okolo patnácti kilo, tak to chce větší zapojení rodičů. Obsah tašky se totiž přizpůsobuje každý den podle rozvrhu.

Převzato s laskavým souhlasem autora z jeho blogu POOH.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.