Přečtěte si: Ministr Chládek chce dát dětem do škol tablety. Sklidil za to kritiku

pátek 24. dubna 2015 ·

České školství má být více digitalizované. S takovým plánem přichází ministr školství Marcel Chládek (ČSSD). Podle něj mohou moderní technologie vyučování výrazně zrychlit a zefektivnit.


Z článku na Rozhlas.cz vybíráme:

Podle Jana Wagnera, šéfredaktora internetového portálu Česká škola, ale ministr Chládek netuší, o čem mluví. Tablety dnes podle něj školy běžně pořizují, navíc momentálně už prý probíhá 45 projektů, které mají za cíl vyškolit učitele na využívání moderních dotykových technologií.

„Několik tisíc učitelů už se v současné době školí, to znamená, že my na to nemusíme čekat. Bohužel pan ministr Chládek se chová jako obchodní zástupce jedné konkrétní firmy a propaguje stále jeden projekt, když takových projektů jsou desítky,“ upozornil.

„Žádný systém se učit nemusíme, systém nepotřebujeme, dnešní doba systémy tohoto typu nevyžaduje,“ dodal Wagner.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.