Přečtěte si: Matematika na mechu a kapradí: Obliba lesních škol roste

pátek 10. dubna 2015 ·

Po lesních školkách začaly v Česku vznikat lesní školy. Teď je jich zhruba desítka a další budou přibývat. Nejde přitom o soukromé školy, ale o sdružení rodičů, kteří mají děti v domácím vzdělávání. Ministerstvu školství to nevadí, ovšem pouze na prvním stupni. S oporou v zákoně ani finanční dotací ale počítat nemůžou.


Z článku kat v Českátelevize.cz vybíráme:

en za posledních sedm let počet soukromých škol vzrostl o třetinu. Školné se pohybuje v řádu tisícovek korun měsíčně. Odborníci doporučují, aby se děti z různých sociálních vrstev potkávaly v jedné škole a učily se od sebe navzájem. K tomu prý napomáhá právě rozvoj alternativní výuky. Pod vlivem konkurence se totiž začínají měnit i tradiční školy. Ministerstvo školství v tomto dává zatím volné pole působnosti. Podle resortu totiž není důležité, kde a jak se děti učí. Kritériem je splnění podmínek a vzdělávacích plánů.


0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.