Do konce dubna nahrávejte svá soutěžní videa a protancujte se do velkého finále taneční soutěže pro školy The SCHOOL DANCE

pátek 10. dubna 2015 ·

Chcete si užít adrenalin při simulaci volného pádu, navštívit aquapark anebo získat finanční odměnu tisíc EUR? Pokud ano, pak nepromarněte tuto jedinečnou šanci a zúčastněte se největší taneční soutěže pro české a slovenské mateřské, základní a střední školy The SCHOOL DANCE 2015. Pořadateli letošního již 4. ročníku jsou nezisková organizace EDULAB a taneční akademie DANSOVIA. Přihlásit se a nahrávat soutěžní videa můžete až do konce dubna na webové stránce soutěže www.schooldance.cz.


„Děti, nebojte se a přidejte se k nám do The SCHOOL DANCE. Domluvte se se svým oblíbeným učitelem nebo vedoucím a pusťte se do toho,“ povzbuzuje ty dosud váhající partner soutěže Petr Čadek, tanečník, choreograf a majitel tanečního studia TANČÍRNA.

Letošní ročník přináší dvě novinky. Tou první je rozdělení do dvou soutěžních úrovní. Úroveň PRO (profesionálové) je určena základním uměleckým školám, konzervatořím a tanečním skupinám, které se tanci věnují intenzivně. Úroveň AM (amatéři) je pak určena školám, které nemají profesionální ani taneční zkušenosti. Soutěží se ve dvou kategoriích. Kategorie LOCAL DANCE je známá už z minulého ročníku, v ní mohou školy prostřednictvím různých tanečních stylů prezentovat významné místo, událost, historický monument, osobnost nebo tradici jejich regionu.

Druhou novinkou je kategorie MOVIE DANCE. Její hlavní myšlenkou je tvořivé propojení filmu, hudby a tance. Soutěžící mohou libovolným tanečním stylem ztvárnit různé scény z filmů a muzikálů. „Do konce dubna může každá škola natočit až tři taneční videa v délce až tři minuty. Soutěžící k tanečnímu videu dále připojí interaktivní materiál vytvořený v prezentačním nástroji PREZI či programovací aplikaci SCRATCH. Začít s tancem můžete kdykoliv, tak proč ne během The SCHOOL DANCE,“ uvádí Michal Orság, ředitel vzdělávacího centra EDULAB neziskové organizace EDUkační LABoratoř.

„Tanec a tvorba jakýchkoli choreografií je veliká zábava a nejen to! Naučíte se pracovat v kolektivu, ukážete spoustu svých představ, a když to klapne, a já vám strašně držím palce, zatančíte si ve Slovenském národním divadle a dostanete krásné ceny. Moc se těším na vaše videa a na brzké shledání 24. června 2015 v Bratislavě. Jak se říká na divadle, zlomte vaz.“, dodává Petr Čadek.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.