Klub mladých čtenářů: Pracovní listy k vybraným knižním titulům ke stažení

středa 29. dubna 2015 ·

Klub mladých čtenářů nabízí pracovní listy bezplatně ke stažení, lze je vhodně a jednoduše využít ke společné nebo i samostatné práci žáků. Pracovní listy jsou vytvořeny ve dvou verzích - v černobílé verzi pro rychlý a levný tisk a zároveň v barevné verzi ve vyšší tiskové kvalitě, vhodné například k promítání na projektoru nebo na interaktivní tabuli.

Pracovní listy jsou hravé a zábavné. Zároveň u dětí posilují dojmy a poznatky z právě přečtené knihy. Jednotlivé úkoly jsou zároveň důmyslně nastaveny tak, aby nenásilnou formou procvičily učební látku dalších předmětů, posilují mezipředmětové vztahy. Pro lepší motivaci jsme v jednotlivých pracovních listech, podle věku dětí, zařadili dokreslovánky, bludiště, hádanky…

V úvodní části každého pracovního listu uvádíme, jaké dílčí výstupy z učebních osnov v daném materiálu najdete. V některých případech jsou součástí listů i metodická doporučení a inspirativní náměty pro práci s textem knihy.

Pracovní listy mohou děti využít i k domácí přípravě, například v nich jistě najdou inspiraci pro zajímavé zápisy do svých čtenářských deníků.

Soubory ke stažení:

    0 komentářů:

    Články dle data



    Učitelské listy

    Nabídka práce

    Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

    Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

    Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


    Všechna práva vyhrazena.

    Tento server dodržuje právní předpisy
    o ochraně osobních údajů.

    ISSN 1213-6018




    Licence Creative Commons

    Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



    WebArchiv - archiv českého webu



    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.