Jak se učíme - Překvapivá pravda o tom, kdy, kde a jak se učíme

pondělí 27. dubna 2015 ·

Kniha pro všechny, kdo se chtějí rychleji, lépe a radostněji učit. Poskytuje klíč, jak v životě plně využít vlastní potenciál.

Ať už jste o správném učení slyšeli v životě cokoli, zapomeňte na to! Benedict Carey, oceňovaný vědecký reportér z New York Times, shrnul dosavadní poznatky z oblasti výzkumu lidské paměti a servíruje je čtenáři zároveň s praktickými a použitelnými radami.

Vše je prý jinak, než jsme si mysleli. Učení můžeme praktikovat mnohem jednodušeji a příjemněji a výsledků dosáhnout s menším úsilím, než jsme zvyklí. Ticho, klid, soustředění se jen na jednu věc a biflování? Kdeže! Klidně si můžeme pustit muziku a dělat pět věcí najednou. Náš mozek si s tím hravě poradí a ještě nás odmění tím, že si budeme pamatovat víc. Jen musíme vědět, jak na něj!

V knize najdete konkrétní odpovědi na tyto a další praktické otázky:

  • Je lepší trénovat jednu dovednost, dokud ji automaticky nezvládnete, nebo se učit víc věcí najednou?
  • Co je nejčastějším důvodem „vybouchnutí“ u zkoušky, když jste si mysleli, že jste pečlivě připraveni?
  • Jsou vůbec k něčemu zápisky a poznámky, které si na přednáškách či kdekoliv, kde nasáváte nové informace, děláte?
  • Vadí vyrušování od učení?
  • K čemu je a není dobré tzv. biflování?
  • Jaký vliv má na učení spánek?

Benedict Carey je novinář, který za svou práci získal mnohá ocenění. Od roku 2004 píše vědecké články pro deník The New York Times a v redakci patří k autorům, na které se čtenáři nejčastěji obrací.

Knihu se slevou přímo od nakladatele zakoupíte na www.albatrosmedia.cz

Prolistujte si ukázkovou kapitolu:

1 komentářů:

Milan Keršláger řekl(a)...
27. dubna 2015 v 12:53  

Kupte si moji knihu a nebudete se muset nijak snažit a naučíte se všechno i v hospodě, kde vás bude neustále vyrušovat číšník!!! :-)

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.