Evropská asociace rodičů (EPA) slaví v Praze 30. výročí svého působení a národní asociace rodičů Fórum Rodičů je u toho!

pátek 17. dubna 2015 ·

U příležitosti 30. výročí vzniku EPA (European Parents Association) pořádá tato organizace v Praze mezinárodní konferenci s hlavním tématem „Podpora rodičů ve vzdělávání svých dětí”. EPA zastřešuje rodičovské iniciativy z celé Evropy, dosud vyjma ČR a Řecka. Na konferenci přistoupí ke členství v EPA česká národní asociace rodičů Fórum Rodičů, z. s.

Konference

Konference se uskuteční 24. a 25. 4. 2015 v Praze (Parkhotel Praha), její program je k dispozici zde.

Přednášky se simultánním překladem do češtiny a workshopy (včetně dvou ws v českém jazyce) se budou věnovat příkladům dobré praxe spolupráce rodičů a vzdělávacích institucí a motivace rodičů vzdělávat a angažovat se ve vzdělávání svých dětí. Součástí programu je i návštěva ZŠ Londýnská. Rodičům nabízíme také doprovodný program v ZŠ Strossmayerovo náměstí - vstup je zdarma a je otevřený.

„Rodiče a zástupci rodičovských iniciativ z celé Evropy budou v diskusích a workshopech sdílet a probírat cesty, jak posílit hlas rodiče v roli hlavního vzdělavatele svých dětí. A jak tuto roli dál podpořit a rozvíjet. A také jak informovat a aktivizovat další rodiče. K tomuto tématu jsou nasměrovány i příspěvky hlavních vystoupení. Toto téma oslovilo i hosty konference z řad politické reprezentace. Na konferenci vystoupí zastupitel Hlavního města Prahy Mikuláš Ferjenčík, starosta Prahy 7 Jan Čižinský a předseda sněmovního výboru Jiří Zlatuška. Svou účast přislíbili i ministryně Michaela Marksová - Tominová a ministr Marcel Chládek.” říká Hana Chalušová, členka rady Fóra Rodičů, z. s.

Registrace pro účast je stále otevřena, přijít je možné s dětmi. Registrovat se můžete zde.

Spoluorganizátoři konference za ČR jsou Fórum Rodičů z. s. a EDUin o. p. s.

Doprovodný program

V pátek 24. 5. v 17.45 nabízí Fórum Rodičů doprovodný program s volným vstupem a otevřený všem rodičům (i s dětmi) Hlavní náplní této komunitní akce bude téma:

„Co potřebují rodiče k většímu zapojení do vzdělávání svých dětí?"

Za školu ZŠ Strossmayerovo náměstí se zúčastní debaty zástupce ředitele školy Martin Provazník. Setkání navštíví i prezidentka Evropské asociace rodičů Eszter Salamon.

EPA, Fórum Rodičů a EDUin

European Parents Association upozorňuje na práva a povinnosti rodičů v kontextu zapojení rodičů do vzdělávání svých dětí. EPA je střešní asociace národních rodičovských asociací v rámci EU.

Fórum Rodičů akcentuje téma kompetentní rodičovské role v širším společenském diskurzu. Podporuje a moderuje rodiče, kteří se aktivně zajímají o vzdělávání a kvalitu života svých dětí. Nabízí členství a spolupráci organizacím rodičů.

EDUin usiluje o to, aby se téma vzdělávání stalo celospolečenským tématem. Realizuje projekt Rodiče vítáni.







0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.