Vyhlášení počítačové vzdělávací hry roku 2014



středa 11. března 2015 ·

Společnost Scio vyhlásila 1. března 2015 vzdělávací hrou roku 2014 videohru Valiant Hearts: The Great War. Mezi nominovanými byly mimo jiné například hry MouseCraft nebo The Talos Principle. Do hlasování se zapojili dětští a vývojoví psychologové, pedagogové a odborníci na počítačové hry z webu JakouHru.cz, který hodnotí hry z hlediska vzdělávacího potenciálu.


Vedoucí projektu JakouHru.cz Jiří Vojáček uvedl: „Valiant Hearts jsou typickým příkladem moderní videohry, která nejen pobaví, ale má i vzdělávací rozměr. Malým hráčům srozumitelnou formou představí naši historii, učí je tvořivě myslet, řešit problémy a spolupracovat."

Recenze vítězné hry dále uvádí: „…hra vysvětluje dětem, co byla první světová válka, proč vypukla a jak probíhala. Rodiče mohou dětem pomoci s hledáním dalších pramenů, bavit se s nimi o bitvách, kterých se jako hrdinové ve hře zúčastní, i o tom, co válka přinesla a jak změnila svět. Valiant Hearts je hra, která výtečným způsobem kombinuje zábavu, učení a vážné téma."

Hra Valiant Hearts: The Great War získala celkové hodnocení dvě a půl hvězdičky ze tří možných, čímž se stala na JakouHru.cz jednou z vůbec nejlépe hodnocených her roku 2014. Má skvělou ručně kreslenou grafiku, která hráče upoutá, a výbornou hratelnost. Hru vydala společnost Ubisoft, v ČR ji distribuuje společnost Playman, jejímž zástupcům bude ocenění Vzdělávací hra roku 2014 předáno v průběhu měsíce března.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.