Úžasné chemické pokusy v kuchyni

pondělí 2. března 2015 ·

Zábavné experimenty pro děti v bezpečí domova

V knize Úžasné chemické pokusy v kuchyni mohou děti starší 9 let experimentovat s materiály, které najdou doma v kuchyni, a odhalovat při tom tajemství chemie. Dozví se, co jsou to atomy, molekuly, pevné látky, kapaliny, plyny, polymery, jak vypadá periodická tabulka prvků, a spoustu dalších informací. Výroba gumového slizu, různých dobrot a chemické reakce, které si vyzkouší, jim pomohou ozřejmit důležité chemické pojmy. Použité materiály jsou snadno dostupné a u většiny pokusů je vhodná drobná pomoc dospělé osoby.


Úžasné chemické pokusy v kuchyni je zábavný a vzrušující způsob, jak se malí čtenáři mohou dozvědět, co je to chemie, a stát se vědeckými pracovníky doma v kuchyni!

Věděli jste, že:
  • Jedno zrnko cukru obsahuje asi 1 000 000 000 000 000 000 molekul?
  • Při jediném nádechu vdechnete víc molekul, než kolik je na celé zeměkouli zrnek písku?
  • Polymer zvaný kevlar je speciální vlákno pětkrát pevnější než ocel a používá se k výrobě ochranné a sportovní výstroje?
  • Rubidium je tak reaktivní, že se vznítí při kontaktu s vodou, a dokonce i při kontaktu se vzduchem?

Doporučená cena 199 Kč. Knihu se slevou přímo od nakladatele zakoupíte na www.albatrosmedia.cz.


Ukázky stran:


0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.