Přijďte se podívat do EDUpointu!

pondělí 2. března 2015 ·

Rádi bychom vás pozvali do EDUpointu, který od 1. března otevíráme v nových prostorech Skautského institutu na Staroměstském náměstí. EDUpoint se má stát místem pro získávání informací, síťování, diskusi a řešení problémů v oblasti vzdělávání. Činnost EDUpointu zahájí diskuse s Ondřejem Štefflem 4. března od 19 hodin.

Pod patronací EDUin, o. p. s., budou každé úterý v měsíci probíhat:

Eduhub

Každé úterý od 12 do 16 hodin.

Přijďte pracovat na svých věcech do společného prostoru, kde můžete najít nový kontakt, spolupracovníka či zajímavou inspiraci.

Vícehlav

Každé úterý od 16 do 17. 30 hodin.

Řešíme společně problémy, s nimiž se potkáváte v rámci svých projektů a uvítáte pohled z vnějšku, zkušenosti odjinud či promyšlení detailů, na něž vám nezbývá čas. Využijte synergie a toho, že více hlav vygeneruje více nápadů.

Poprvé se sejdeme v úterý 10. března. Na prvním setkání se chceme věnovat tématu, jak učit bez učebnice s pomocí různých zdrojů? Co by posloužilo v praxi, aby se využívalo více otevřených materiálů? Jak využívat open data pro vzdělávání?

Přijďte zároveň i vy se svým tématem.

Akvárium

Každé první úterý v měsíci od 18 do 20 hodin.

Diskusní setkání otevřené všem, kteří mají zájem se dozvědět něco nového z oblasti vzdělávání. Chceme propojovat akademiky, učitele, zástupce neziskovek, byznysu, státní správy a samosprávy. Diskuse má specifický formát tzv. Akvária, ve kterém se diskutuje uvnitř kruhu a ostatní mají možnost naslouchat a případně vstupovat do diskuse v rámci pravidel. Jde o uspořádání zvyšující efektivitu a přehlednost debaty.

Poprvé se sejdeme v dubnu. Téma a hosté bude upřesněno.

Otevřená třída

Každé druhé úterý v měsíci od 18 do 20 hodin.

Akce určená především rodičům či prarodičům, aby zjistili, jak se lze učit jinak. Jednou za měsíc zveme inspirativní učitele do „otevřené třídy“, kde si děti i dospělí mohou vyzkoušet nové vyučovací metody a přístupy. Aktivní účast je dobrovolná, můžete jen přihlížet a na závěr budete mít prostor pro dotazy.

V úterý 10. března se budeme věnovat v návaznosti na probíhající Týden otevřeného vzdělávání využití otevřených vzdělávacích zdrojů s použitím mobilních technologií. Zjistíte, jak efektivně lze ve vzdělávání používat různé materiály, aplikace a softwary. V Otevřené třídě budou vyučovat zkušení praktici Petra Boháčková ze ZŠ Dr. Edvarda Beneše Praha 9 – Čakovice a Bohuslav Hora ze ZŠ Planá nad Lužnicí a jejich téma bude Zkoumáme středověké město – pojďte s námi na exkurzi do města, jak ho neznáte.

Peďák+

Každé třetí úterý v měsíci od 18 do 20 hodin.

Peďák+ je nabídkou pro studenty učitelských oborů různých fakult. Chceme jim zprostředkovat chybějící zkušenosti z praxe. Obsahem setkání budou například virtuální hospitace s následným rozborem, řešení případových studií (dítě či třída s problémem), praktické tipy a triky do výuky.

Poprvé v úterý 17. března poběží diskuse nad tématem Kdy se z absolventa učitelství stane kantor a co by měl umět především? Hostem bude Miroslav Hřebecký – učitel, lektor, školský manažer, nyní člen EDUin.

Diskuse s oponenty

Každé čtvrté úterý v měsíci od 18 do 20 hodin.

Nabízíme prostor pro ty, kteří nesouhlasí s tím, kam a kudy dnešní vzdělávání směřuje. Naší snahou je kultivovat diskusní prostředí a hledat průniky názorů a postojů, které nám pomohou nalézt společná řešení.

Poprvé se setkáme v úterý 24. března a budeme diskutovat o tom zda vede cesta zpátky. Hodně lidí si myslí, že vzdělávání dřív bylo kvalitnější. Je to tak? A má smysl se v některých oblastech vracet? Je něco, co se z dnešního pohledu dříve osvědčilo a dnes to děláme hůř? Diskusi povede Tomáš Feřtek.








0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.