Přečtěte si: Nepřijmou vám neočkované dítě do školky? Přesto podejte přihlášku!

středa 25. března 2015 ·

Vážení rodiče, pokud jste to právě vy, kteří máte neočkované nebo neúplně očkované dítě, které vám s velkou pravděpodobností letos nepřijmou do mateřské školky, čtěte prosím pozorně následující článek, může se vám to vyplatit.


Z článku Jana Vavrečky v Vitalia.cz vybíráme:

Odškodnění za nepřijetí neočkovaného nebo neúplně očkovaného dítěte do školky

Mnohem reálnější je odškodnění jiné. Je to odškodnění v situaci, kdy se nejedná o „pouhý“ izolovaný protiprávní zásah do základních práv poškozeného, ale ještě navíc mu vzniká škoda jiného a spolehlivě prokazatelného typu. Pokud jakékoliv dítě nebylo přijato do mateřské školky (nebo na dětský tábor) na základě takových vnitrostátních předpisů, které nejsou v souladu s mezinárodním právem, vzniká mnohem reálnější typ nároku na náhradu škody. (Cynicky spíše jen proto, že žalobců bude podstatně méně.) Také rodiče mohou být ale poškození, protože jim to může přinášet omezení v plánovaném pracovním uplatnění i vyšší finanční nároky na rodinný rozpočet při domácím hlídání dítěte.

Velmi důležité je také to, že v tomto případě nebude rozhodovat, zda je v souladu či v nesouladu právní úprava celého povinného očkování jako takového. (To je vysoce citlivý problém celosvětově.) Tady bude rozhodovat „pouze“ to, zda je v souladu s mezinárodním a unijním právem omezovat neočkovaným nebo neúplně očkovaným dětem na přístup do dětských kolektivů. Protože tuhle represivní legislativu uplatňuje Česká republika v největším rozsahu mezi 31 vyspělými státy Evropy, je docela pravděpodobné, že jí to před evropskými soudy opravdu neprojde. Jsme v tomto ohledu opravdu již evropští extrémisté. Francie to sice dělá také, ale jen u tří a nikoliv u devíti očkování.

4 komentářů:

krtek řekl(a)...
25. března 2015 v 10:16  

A i rodiče, už se někde objevilo, zda ti rodiče, co nenechávají svá dítka očkovat, žalují stát, že jejich děti dostaly nějakou chorobu, proti které očkování bylo? Svoboda jedince končí tam, kde začíná svoboda jiných, tudíž mi to jako diskriminační nepřijde.

Nicka Pytlik řekl(a)...
25. března 2015 v 11:27  

Zvažuji, že si podám přihlášku do české miss.

Zdeněk Bělecký řekl(a)...
26. března 2015 v 17:14  

Pěkná ukázka pseudolidskoprávního aktivismu (skoro se mi chtělo říci terorismu). Za svobodné šíření tubery, dětské obrny, pravých neštovic a dalších svobodných nemocí! Svobodě zdar!

Nicka Pytlik řekl(a)...
26. března 2015 v 18:26  

Rodiče, kolikrát sami lékaři, normálně dávají do školky děti s horečkou, nudle jako vopratě, dokonce i se spálou. Matka s menším dítětem doma.
Vši? Běžná věc.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.