Amanda Knoxová - skutečný příběh, který rozrušil celý svět

úterý 31. března 2015 ·

V listopadu 2007 bylo Američance Amandě Knoxové dvacet let a studovala v italské Perugii teprve několik týdnů, když byla brutálně zavražděna její spolubydlící, britská studentka Meredith Kercherová. Po mimořádně kontroverzním procesu byla Amanda roku 2009 uznána vinnou z vraždy a odsouzena k 28,5 letům vězení. V knize Čekám,až mě vyslechnete, odhaluje Knoxová poprvé pravdu o svém děsivém utrpení.


Je Amanda Knoxová vraždící anděl, nebo jen nevinná oběť?
Intimní zpověď Amandy Knoxové vyšla v Americe v květnu 2013. Ihned po vydání obsadila kniha přední příčky žebříčků bestsellerů ve všech zemích, kde byla licencována. Knoxová v ní popisuje události, které předcházely vraždě, stejně jako mučivé čtyři roky, které strávila v italském vězení. Otevřeně hovoří o pocitech dvacetileté dívky, uvězněné v cizí zemi za zločin, který nespáchala, navíc demonizované světovými sdělovacími prostředky. Amanda Knox se v knize do značné míry hájí, což je pochopitelné, na druhou stranu mluví i o aktuálních tématech ze života mladé generace – kouření marihuany, alkoholu, náhodném sexu… Příběh, který rozrušil celý svět, zaujal také filmaře – v pondělí 23. dubna bude mít českou premiéru film S tváří anděla, volně inspirovaný osudem Amandy Knoxové a vraždou Meredith Kercherové.

Lidé v Itálii si myslí, že je ode mě pěkně arogantní sedět tady v Americe, vydat knihu a obhajovat se,“ řekla Amanda Knoxová, která údajně obdržela zálohu 3,8 mil. dolarů za svou knihu vzpomínek Čekám, až mě vyslechnete a dodává: „Připadá mi to hrozně nefér, protože mám právo bránit se. A nikdo mi nemá co říkat, abych byla zticha jen proto, že se to sluší. Já tím chci dokázat, že mi není lhostejné, co se děje.“

Amanda Knoxová byla roku 2009 uznána vinnou z vraždy. V říjnu 2011, po zdlouhavém odvolacím řízení a čtyřech letech, které strávila v italském vězení, soud původní rozsudek zrušil. Hned nato Amanda odletěla domů do Spojených států. V březnu 2013 zrušil italský kasační soud verdikt odvolacího soudu a nařídil obnovení procesu. Finální rozsudek proti, kterému už nebude odvolání, byl vynesen minulý týden a Amanda Knoxová byla po dlouhých 7 letech osvobozena.

První interview s Amandou Knoxovou a její rodinou po návratu z italského vězení na ABC TV najdete zde.

Doporučená cena 349 Kč. Knihu se slevou přímo od nakladatele zakoupíte na www.albatrosmedia.cz.  

Prolistujte si ukázkovou kapitolu: 






0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.