Rudý zákon - šokující román ze současného Ruska

úterý 24. února 2015 ·

Skutečný příběh o korupci v Kremlu, vraždě a boji jednoho muže za spravedlnost

Právě vyšel jeden z nejdramatičtějších politických thrillerů současnosti Rudý zákon. Americko-britský miliardář Bill Browder předkládá čtenářům skutečný příběh o korupci v Kremlu, vraždě a boji za spravedlnost. Ukazuje, jak zločinecký a autoritářský stát je dnešní Rusko a jak dokáže Putinův režim efektivně využívat katyňskou metodu státem podporované lži.

Bill Browder si ještě před několika lety myslel, že hlavní je dělat byznys a ne odhalovat korupci v Kremlu. Pak se ale stalo něco, co ho donutilo změnit názor – stal se aktérem šokujícího politického thrilleru. Do roku 2005, kdy ho Putin vykázal ze země, se vypracoval na největšího zahraničního investora v Rusku. Poté se stal obětí zkorumpovaných policistů a úředníků. Browderův daňový právník Sergej Magnický, který celé korupční spiknutí rozpletl, se stal obětí vraždy. Zemřel v jednom z nejhorších ruských kriminálů, kde byl pomalu a cílevědomě umučen k smrti.

„V Rudém zákoně vypráví Bill Browder pozoruhodný děsivý příběh o tom, jak z něj boj za spravedlnost v Rusku nečekaně udělal vůdce světového boje za lidská práva a úhlavního nepřítele Vladimíra Putina. Je to kniha pro každého, kdo chce poznat kulturu korupce a beztrestnosti v dnešním Putinově Rusku a Browderův hrdinský příklad, jak se tomu postavit.“
- John McCain, senátor USA

Browder se zasloužil o prosazení zákona Sergeje Magnického na půdě amerického kongresu, který zakazuje vstup do země a nařizuje zmrazení účtů Magnického vrahům a dalším ruským občanům, kteří porušují lidská práva. V současné době se snaží o zavedení podobné legislativy i v EU. Rusko jako odpověď na Magnického zákon zavedlo sankce vůči USA; mimo jiného zakazuje americkým občanům adoptovat ruské děti. V roce 2013 odsoudila ruská justice Browdera k devíti letům vězení za těžké ekonomické zločiny. Interpol však odmítl Browdera vydat.

„Musím předpokládat, že je velmi reálné, že mne Putin nebo příslušníci jeho režimu jednoho dne zabijí. A když mne zabijí, budete aspoň vědět, kdo to udělal,” píše Bill Browder ve své knize.

Doporučená cena 369 Kč. Knihu se slevou 25 % zakoupíte do konce února na www.albatrosmedia.cz.

Prolistujte si ukázkovou kapitolu:

2 komentářů:

Jana Karvaiová řekl(a)...
24. února 2015 v 12:52  

Už se těším, jak budu číst. je fakt, že mnoho současných ruských knih a filmů nemáme možnost sledovat. Naposledy výborný Leviatan. Zato máme možnost sledovat a číst americké knihy a filmy. A to že není hrůza? Myslím, že ty dva státy si nemají navzájem co vyčítat. A kdybychom přidaly horory z českého prostředí, tak se ani nedojdeme v noci vyčůrat.

Unknown řekl(a)...
1. března 2015 v 11:35  

Pokud vím, Rusko zakázalo adopci ruských dětí do všech zemí, které umožňují adopci homosexuálními páry, tedy kvůli ochraně práv dětí na zdraqvou rodinu. To, co uvádí článek, je úplný blábol.
Pokud chcete sledovat ruské filmy, mnohé je možno stáhnou z Internetu. Bohužel dnešní ruská produkce často sleduje americkou školu -- napětí, horory, fašismus ve styklu Janes Bonda. Ale existují i lepší filmy.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.