Kde najít vhodné kamarády pro vaše děti?

čtvrtek 12. února 2015 ·

Rodiče si vždy hlídají, s kým jejich děti tráví čas. Kamarádi mají přeci na děti veliký vliv! A kde najít ty správné kamarády, se kterými si vaše dítko užije jen samou zábavu a přiučí se od nich jen samé pozitivní věci? Přeci na papíře!

Dobrodružství na dosah ruky
Ne vždy dokážeme ohlídat, s kým se naše děti vídají. Ale rozhodně můžeme ohlídat, jaké knížky jim předložíme. Máte doma malé dítko, které ještě neumí číst, anebo už doma louskáte slabikář? Tak jako tak by dětské knížky ve vaší domácí knihovničce rozhodně neměly chybět. 

Čtení knih podporuje dětskou fantazii, rozvíjí slovní zásobu a podporuje tvořivost. A to platí, ať už si děti čtou samy nebo jim předčítají rodiče. Zkuste na chvilku vypnout televizi a ponořit se do světa fantazie také – víme, kdo vám bude dělat tu nejlepší společnost.  

Prověřená společnost aneb dobří hrdinové se vracejí
Vzpomínáte na Pipi Dlouhou punčochu? Na její nekonečná dobrodružství, nevymáchanou pusu a nekonečné nadšení? Populární Pipi se zrodila ve Švédsku v pokojíčku malé Karin, které maminka Astrid Lindgrenová vyprávěla příběhy před spaním. A tak odstartovala zářná kariéra spisovatelky, která si ve své době získala srdce dětí po celém světě. 

Pipi Dlouhá punčocha si určitě svou nebojácností získá i vaše děti. A rozhodně se o ně v její společnosti nemusíte obávat – Pipi si poradí v každé situaci!

Tip: Poslední příběh o Pipi Dlouhé punčoše možná ve sbírce ještě nemáte – Vánoční večírek Pipi Dlouhé punčochy byste si ale rozhodně neměli nechat ujít!

Astrid Lindgrenová bez pochyb patří k nejlepším autorkám literatury pro děti, a pokud sáhnete po některém z jejích děl, rozhodně nešlápnete vedle! Kromě známých děl jako jsou Děti z Bullerbynu nebo právě Pipi dlouhá punčocha u nás poprvé vychází dosud nevydané příběhy

Kniha Skřítek Nils představí dětem osm neobyčejných příběhů o dětech a jejich kamarádech z pohádkového světa a nudit se rozhodně nebudou ani vaše ratolesti. Kdo by nechtěl trávit volné chvilky s kouzelnými bytostmi a zažívat neopakovatelná dobrodružství na denním pořádku?

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.