Vyberte si školu, kde s dětmi domlouvají pravidla chování

pátek 23. ledna 2015 ·

Po vánoční přestávce přichází pořad Vši ve škole s další porcí rad pro rodiče. Aktuální jsou zvláště pro ty, kteří jdou se svým dítětem k zápisu.


Vši ve škole jsou internetový pořad zaměřený na nejširší rodičovské publikum, který připravuje EDUin ve spolupráci s televizí Stream. Po podzimních epizodách, jež se zabývaly výběrem školy a rozeznáním školní zralosti, ve čtvrtek 22. ledna odstartovala další série, která bude rodiče seznamovat s inovacemi a nečekanými postupy, s nimiž se mohou ve škole setkat.

První epizoda nové série se zabývá způsoby, jak učitelé děti ve škole trestají a jakým způsobem se mají domlouvat pravidla chování.

Další, které budete moci zhlédnout každý další čtvrtek, se věnují smysluplnosti domácích úkolů, otázce, co umí a neumí rodiči sdělit známka v žákovské, a tomu, proč není dobré dítě příliš chválit. Pokračovat budeme výhodami a nevýhodami písma Comenia Script a Hejného matematiky.

První epizodu Jak ve vaší škole děti trestají? můžete zhlédnout ZDE.

Tomáš Feřtek, scenárista pořadu, řekl: „Smyslem této série je pomoci učitelům ve vysvětlování nových vyučovacích a komunikačních metod. Část rodičů je k nim nedůvěřivá, protože se odlišují od toho, jak zažili základní školu oni sami. Jde nám o tom narušit konzervativní odpor u části rodičovské populace a ukázat, že nové metody výuky čtení, psaní a komunikace jsou běžné na mnoha školách.“



6 komentářů:

Unknown řekl(a)...
23. ledna 2015 v 14:07  

Omlouvám se, ale prezentovaný pořad, věnovaný trestům ve škole, není z mého pohledu nejen populárně vědecký, ale ani nijak metodicky objevný. Je to prostě od začátku až do konce šílená nuda bez jediné inovativní myšlenky.
Pan scénárista si kromě toho vybral poměrně dost lehké téma. Co takhle odměny a tresty u žáků ý. a 8. tříd ZŠ. Do toho se vám, pane Feřteku, asi moc nechtělo a ani se vám nedivím!

Jana Karvaiová řekl(a)...
23. ledna 2015 v 14:11  

Pravidla jsou dána školním řádem. Ve třídě si pravidla nastavuji se svými žáky již někdy od roku 202,kdy jsem absolvovala seminář Respektování.Takže nic objevného tu pro mě není.

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
23. ledna 2015 v 16:30  

"Tisícročnů" Janu nic nepřekvapí :-)

Jana Karvaiová řekl(a)...
23. ledna 2015 v 19:13  

Hele to jsem stara.Ani jsem si nesimla-ale na ten vek stale zachovala

Nicka Pytlik řekl(a)...
24. ledna 2015 v 0:13  

Jestliže epizodu eduinských válek nazvou 'Jak ve vaší škole děti trestají?' nemá valného smyslu se tím jakkoli zabývat. Experti a konzultanti vždycky halasně vymyslí nějaký problém, a pak jej řeší supermoderním způsobem, který je mezi učiteli běžně znám, a zpravidla v případě potřeby i používán od nepaměti.
S dětmi je možné dohodnout provozní záležitosti. Třeba, že k odborné učebně budou přicházet až před zvoněním, aby tam nevznikaly nějaké problémy. Nebo něco na ten způsob.
Pravidla slušného chování se nedohadují, ta se prostě dodržují.
To kupříkladu někoho napadne, že si v kolektívu děti odhlasují, že se k sobě budou chovat hezky. Slyšel jsem, že to někde dokonce i podepisují. Prý se to tak bude dětem uvědoměleji plnit. A aby to bylo všem jasné, uvede se tam i několik příkladů. Třeba, že si děti nebudou nadávat do debilů, pitomců a blbečků. Takže si začnou nadávat do kretenů, a vyargumentují to tvrzením, že kreténi v tom seznamu uvedeni nebyli.

Unknown řekl(a)...
25. ledna 2015 v 20:14  

vyberte si školu kterou řídí rodiče,kde učí rodiče,k čemu nějací učitelé,stejně nic neumí,dětem nerozumí,učit neumějí....

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.