Projekt K2 se blíží k cíli…

pátek 23. ledna 2015 ·

Realizace dvouletého Individuálního projektu národního „K2 – kvalita a konkurenceschopnost v neformálním vzdělávání“ skončí letos v červnu. Už nyní probíhají přípravy na závěrečnou konferenci, která se uskuteční 20. května 2015 v pražském hotelu Olšanka.


Individuální projekt národní „K2 – kvalita a konkurenceschopnost v neformálním vzdělávání“ (www.ka2.cz) se chýlí ke konci. Činnost jednotlivých klíčových aktivit započala 1. října 2012 a bude ukončena v červnu letošního roku. Projekt realizuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy spolu s Národním institutem pro další vzdělávání. Jeho cílem je prosadit význam a úlohu neformálního vzdělávání (včetně zájmového) v rámci celoživotního učení. Hlavním přínosem je nastartování kvalitativních změn v nestátních neziskových organizacích (NNO) a školských zařízeních pro zájmové vzdělávání jako zásadního trendu pro trvale udržitelný rozvoj neformálního vzdělávání. Projekt vychází z definovaných cílů a akčních plánů Koncepce státní politiky pro oblast dětí a mládeže a Strategie celoživotního učení.

V posledním roce realizace projektu čeká garanty a odborné pracovníky klíčových aktivit Aplikace nástrojů řízení kvality v zájmovém a neformálním vzdělávání (KA 01), Metodická podpora uznávání výsledků zájmového a neformálního vzdělávání (KA 02) a Studia pedagogiky volného času ještě spousta úkolů, příprava vzdělávacích kurzů a akcí. Snaha a úsilí všech, kdo se na realizaci projektu K2 podíleli, vyvrcholí na závěrečné konferenci, která se uskuteční 20. května 2015 v kongresovém sále pražského hotelu Olšanka. Na programu bude hodnocení výstupů a splnění cílů projektu a odpolední workshopy k jednotlivým klíčovým aktivitám a nástrojům (on-line systém řízení kvality OLINA, Osobní kompetenční portfolio, metodiky), které vznikly v rámci projektu.

Vlasta Kohoutová, PR specialistka projektu K2, NIDV

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.