ČŠI: Vzdělávání pro práci s novými informačními systémy

pátek 9. ledna 2015 ·

Česká školní inspekce vyvinula v rámci projektu Národní systém inspekčního hodnocení vzdělávací soustavy v České republice (NIQES) několik elektronických informačních systémů. Některé z nich školy využívají povinně pro plnění zákonných povinností (například systém InspIS DATA - záznamy o úrazech, inspekční elektronická zjišťování, systém InspIS SET v případě realizace elektronického ověřování výsledků žáků apod.), ostatní povinné nejsou, ale jsou nebo budou školám k dispozici (například systém InspIS ŠVP – modul pro práci se školními vzdělávacími programy, systém InspIS PORTÁL pro veřejnou prezentaci škol apod.).


Pro práci s těmito systémy přímo ve školách nabízí Česká školní inspekce pedagogickým pracovníkům škol praktická proškolení. Ta jsou koncipována jako interaktivní instruktáž, při níž účastníci v mobilních vzdělávacích centrech České školní inspekce pracují přímo s konkrétními systémy (každý účastník má k dispozici zapůjčené PC). Školení jsou organizována postupně ve všech regionech ČR. Účast na vzdělávání je zcela zdarma, zúčastnit se může i více pracovníků z jedné školy.

Vybrat si lze z nabídky uvedených měst, která jsou do seznamu postupně doplňována. Výčet měst, který se v danou chvíli zobrazí, tak není kompletním výčtem měst, v nichž bude vzdělávání realizováno, ale výčtem měst, v nichž je vzdělávání aktuálně organizováno.

Podle svého výběru se může ředitel školy a/nebo jím nominovaní pedagogové či další pracovníci zdarma zúčastnit jednoho nebo více uvedených školení, a to v místě, které si účastníci sami zvolí. 

Přehled termínů a měst - téma: InspIS ŠVP (modul pro práci se školními vzdělávacími programy)












Časová dotace všech školení je stejná (od 9 do 17 hodin). Konkrétní školící prostory pro jednotlivá města jsou uvedeny v přihlašovacím formuláři.

V případě, že má ředitel školy zájem proškolit větší množství pedagogů či dalších pracovníků své školy, může požádat o vyslání lektora ČŠI přímo do školy. V takovém případě je třeba adresovat žádost prostřednictvím emailové 
adresy tereza.dolezelova@csicr.cz.

Standardní přihlášení do vzdělávacích programů je pak prováděno prostřednictvím přihlašovacího 
formuláře -zde-.

2 komentářů:

Simona CARCY řekl(a)...
9. ledna 2015 v 5:46  

Mimoradne proradne je pouziti stitku BEZPLATNE u tohoto clanku. Bezplatne to sice je pro uzivatele toho systemu z rad skol, ale pro daňoveho poplatnika to tedy opravdu bezplatne NENI. Stovky milionu vyhozenych na system, jehoz uzitna hodnota je diskutabilni, je nezodpovednost.

Ferda44 řekl(a)...
9. ledna 2015 v 14:13  

Kdy už konečně někoho napadne, že zrušením dnešní podoby inspekce, která strká nos neumětelů do kde čeho se sice ušetří miliony korun, ale ale současně zmizí problémy, které by nebyly nebýt této nebohumilé organizace.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.