Přečtěte si: Ve veřejných škol v New Yorku zrušili zákaz mobilních telefonů

pondělí 15. prosince 2014 ·

Mobilní telefon má dnes v kapse nebo v tašce téměř každé dítě a učitelům dá velkou práci jejich používání ve škole omezit a kontrolovat. V 1800 veřejných škol v New Yorku však zrušili zákaz mobilních telefonů, což otevírá učitelům mnoho nových možností pro výuku a učení. Existují aplikace, které umožňují využití mobilních telefonů v hodině.


Jsou to například Socrative a Poll Everywhere pro kvízy a hlasování a pro zobrazování a analýzu výsledků nebo Remind a Celly pro komunikaci žáků s učitelem a připomínání úkolů. Mobilní telefony lze využít k fotografování a filmování. Podle výzkumů jsou mobilní telefony důležité zvláště pro minority, žáci však potřebují být vedeni k tomu, aby telefony využívali pro vzdělávání a ne pouze pro zábavu. Mobilní telefon je jedním ze zařízení, které může být ve škole využíváno v rámci přístupu BYOD/T – přines si vlastní zařízení/technologii. Využití mobilních telefonů pro vzdělávání se rozvíjí v mimoškolních klubech. V rámci programu „Do Now“ mohou žáci rozvíjet dovednosti digitální gramotnosti a občanské angažovanosti na Twitteru.

Zdroj: RemakeLearning.org


Výběr ze zpráv, novinek a zajímavostí ve vzdělávání provedlo výzkumné oddělení společnosti Scio.

7 komentářů:

Tajný Učitel řekl(a)...
15. prosince 2014 v 9:22  

sms: Pepíčku soustřeď se na výuku!!!
sms: Jen co dokončím tento level angry birds
sms: Ne, teď hned Pepíčku.
sms: WTF, sklapni pako nebo tě natočím jak čumíš do mobilu a máš utrum

Tak se ptám kde udělali soudruzi v NYC chybu.

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
15. prosince 2014 v 12:33  

To tomu mám pane Tajný rozumět tak, že zákaz schvalujete?

Tajný Učitel řekl(a)...
15. prosince 2014 v 14:42  

Ano, jsem pro zákaz používání čehokoliv přenosného elektronického s internetem, videem, hrami či audiem studenty ve škole, krom IT a kardiostimulátoru snad. Říkejte mi vykopávko, ale dělá mi dobře je-li pozornost žactva v hodině intenzivně upřena na mou osobu a ne na obrazovku čehosi. Asi jsem sebestředný a potřebuji něčí pozornost abych si upevnil ego.

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
15. prosince 2014 v 18:52  

Jsem si myslel, že Vy jste tak dobrý učitel, že moderními metodami dokážete žáky zaujmout a získat.

Takto si pomáhat pomocí zákazů, že se nestydíte...

:-)

Nicka Pytlik řekl(a)...
15. prosince 2014 v 19:54  

Tak zase s křížkem po funuse. Ještě jsem mobily ani nestihl zakázat, a oni je už v té emerice povolují. Jenže, jak mám zakázat technologie, když je učím. Zakážu tablety? Budou psát esemesky. Zakážu mobily? Budou hrát piškvorky. Zakážu piškvorky? Budou koukat z okna. Zakážu koukat z okna? Budou spát. Zakážu spát? Budou mě prudit. Nezakazuji nic, hlavně ať neruší...

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
15. prosince 2014 v 20:11  

"Nezakazuji nic, hlavně ať neruší..."

Dívání z okna doporučuji jako vhodné zabavení se během nudné hodiny.

Nicka Pytlik řekl(a)...
15. prosince 2014 v 20:38  

Není, opakuji není u mne nudných hodin.
Pro jistotu ale zatahuji žaluzie.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.