Přečtěte si: Rozpočet 2015: Ve školství se průměrný plat zvýší o 753, na Úřadu vlády o 5308 Kč

středa 10. prosince 2014 ·

Generální inspekce bezpečnostních sborů, Úřad vlády a ministerstvo dopravy. To jsou tři úřady, jejichž zaměstnanci by se měli podle právě projednávaného návrhu státního rozpočtu dočkat v příštím roce nejvyššího nárůstu průměrných mezd.


Z článku Petra Kočího v Rozhlas.cz vybíráme:

Zatímco průměrný plat zaměstnance ve školství má v příštím roce činit 23 314 korun a průměrný plat zaměstnance ministerstva kultury (či jeho příspěvkových organizací) ještě o pět set korun méně, zaměstnanci Technologické agentury ČR, kde je průměrná mzda z celého státního sektoru nejvyšší, by měli brát 44 312 korun měsíčně.

Přes čtyřicet tisíc se přehoupne průměrná mzda ještě v šesti dalších institucích: ve Státním úřadu pro jadernou bezpečnost, v Generální inspekci bezpečnostních sborů, v Akademii věd, na ministerstvu pro místní rozvoj, v Národním bezpečnostním a Nejvyšším kontrolním úřadu. Všechny tyto organizace však mají dohromady jen 2 340 zaměstnanců, tedy něco přes půl procenta všech lidí placených státem.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.