Přečtěte si: Církevní základní škola BUDE

úterý 4. listopadu 2014 ·

Tak to je opravdová bomba, která spadla z nebe naprosto nečekaně! Večerník se v pátek 31. října exkluzivně dozvěděl, že magistrát po bezmála dvou letech odmítání udělil Cyrilometodějskému gymnáziu v Prostějově souhlasné stanovisko se zřízením nové církevní základní školy!


Z článku Michala Kadlece v Prostějovském Večerníku vybíráme:

Jak Večerník v posledním období informoval, radní a následně také zastupitelé města nesouhlasili s další základní školou v Prostějově. Hlavním důvodem byla obava, že církevní „základka“ bude stahovat děti z jiných škol, z nichž některé už teď mají problémy s naplněností. A dětí se v Prostějově rodí čím dál tím méně. Přesto nakonec radní své původní stanovisko nyní změnili.

„Jsem neskonale šťastný, a doslova se rozplývám blahem. Děkuji vedení města za tuto skvělou zprávu a jeho souhlas. Víte, už dva roky jsme vlastní základní školu mohli provozovat, povolením z ministerstva školství jsme už dávno disponovali. Jenomže vždycky jsem tvrdil, že bez souhlasu města do toho nepůjdeme, nechtěli jsme něco dělat proti vůli našeho partnera, se kterým jinak velmi dobře spolupracujeme,“ svěřil se Večerníku Jaroslav Fidrmuc. Dnes už bývalý ředitel CMG pracuje momentálně jako náměstek ministra školství pro vzdělávání. Se „svojí“ školou si ale nadále udržuje vazby.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.