Naučíme vás počítat rychleji než na kalkulačce

úterý 18. listopadu 2014 ·

Kolik je 23 x 47? Nebo 2376 -­ 1983? K vyřešení takovýchto příkladů sahá většina z nás po kalkulačce, případně tužce a papíru. Podle tvůrců nové vzdělávací aplikace numericum.com to ale není nutné a takovéto příklady je možné počítat rychle a přesně z hlavy. Absolventi kurzu dosahují zrychlení početních operací v řádu desítek procent.


S využitím nové aplikace numericum.com se studentům otevírá příležitost zlepšit své matematické dovednosti a zvýšit tak svou šanci na úspěch u maturit, přijímacích zkoušek na vysokou školu nebo jakéhokoliv jiného testu, kde je vyžadováno logické myšlení. Numericum se zaměřuje na oblast tzv. mentální matematiky, tedy zjednodušeně počítání “z hlavy”.

Aplikace obsahuje 4 úrovně obtížnosti ve čtyřech základních číselných operacích: sčítání, odčítání, násobení a dělení.

Principy mentální matematiky

V průběhu 16 lekcí se můžete naučit počítat rychleji než na kalkulačce. Klíčem k úspěchu jsou speciální postupy, které v závislosti na použitých číslech umožňují rychlejší dosažení výsledku. Všechny metody a jejich ukázkové použití jsou v rámci online kurzu přehledně vysvětleny na animovaných příkladech. Aplikace obsahuje také doplňková cvičení zaměřená na operace se zlomky, procenty, odhady, a další.

Za vývojem stojí tým rozectise.cz, celý projekt vede Jan Siuda a na kvalitu obsahu dohlížejí zkušení učitelné matematiky, kteří se dlouhodobě věnují práci s talentovanými dětmi a jsou členy MENSY ČR. I z tohoto důvodu je již od samotného počátku k dispozici speciální verze pro školy, nabízející multilicence pro všechny studenty.

Možnosti využití pro nestudenty

Aplikace není pouze pro studenty. Podle zakladatele projektu Jana Siudy jí lze skvěle využít také při přípravě na výběrová řízení při hledání zaměstnání. “Během jednotlivých kol přijímacích pohovorů se často řeší různé případové studie a testuje se logické myšlení. Schopnost řešit jednoduché matematické operace rychle a navíc zpaměti může uchazečům výrazně zvýšit šance na úspěch” dodává Siuda.

Aplikaci lze bezplatně vyzkoušet a v současnosti je nabízena za zvýhodněnou zaváděcí cenu.

Ti, kteří to s přípravou na zkoušky myslí opravdu vážně, mohou Numericum získat v rámci studentského balíčku spolu s kurzem rychlého čtení od rozectise.cz.

Vhodné i pro seniory

Trénink mozku a duševních schopností je stále populárnější i mezi nejstarší generací, přičemž právě například matematika a numerické výpočty patří mezi časté formy tohoto tréninku. I zde může být Numericum přínosným nástrojem, například pro prevenci nebo doplnění léčby Alzheimerovy choroby.


0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.